Neįtikėtina: techninę apžiūrą gali pereiti net metalo laužas

„Savaitgalį viename iš Vilniaus kiemų mano dėmesį atkreipė keistas automobilis. Vietoje dažų visą kėbulą dengė rūdys. Išpuvusį kėbulą bandyta slėpti po plastmasinėmis apdailomis. Užpakalinio valytuvo nėra nė kvapo, priekinis stiklas suskilęs, o apšvietimo lempos užtamsintos plėvele. Ir tai tik iš išorės matomas vaizdas. Galima tik spėti, pavyzdžiui, kokie šio keisto aparato stabdžiai ar saugos elementai“, – į „Bendraukime“ redakciją šią savaitę kreipėsi vilnietis Vidmantas, pasidalijęs neįtikėtino automobilio nuotraukomis.

Šio automobilio techninė apžiūra galioja iki 2015 metų.<br>Vidmanto nuotr.
Šio automobilio techninė apžiūra galioja iki 2015 metų.<br>Vidmanto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Bendraukime“

Dec 6, 2013, 9:35 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:09 PM

Vidmanto dėmesį patraukė senas „Volkswagen Golf“ modelio automobilis. „Keisčiausia buvo net ne tai, kad tokį automobilį teko pamatyti sostinėje, o ne metalo lauže. Įdomiausias dalykas, kad ant valstybinių numerių puikuojasi techninės apžiūros lipdukas iki 2015 metų!“ – stebėjosi vilnietis.

„Nesuvokiamas dalykas, kaip vien dėl trūkstamo tvarsčio gabaliuko techninės apžiūros dokumento gali negauti naujas automobilis, o šis sunkiai net automobiliu begalintis būti pavadintas metalo laužas mūsų gatvėmis važinės su legaliais dokumentais dar daugiau nei metus. Nori nenori tenka prisiminti draugo žodžius, kad techninės apžiūros stotyse pasikeitė ne požiūris į kyšių davimą, o tik jų dydis...“ – įtarinėja Vidmantas.

Ar toks automobilis iš tiesų galėjo pereiti techninę apžiūrą, teiravomės jas atliekančios įmonės „Tuvlita“ techninio vadovo Tomo Balčiaus. Pagal valstybinius registracijos numerius nustatyta, kad automobilis tokiais numeriais iš tiesų šių metų rugpjūčio 23 dieną Vilniuje, Lentvario gatvėje esančiame „Tuvlita“ centre perėjo techninę apžiūrą.

Pasak T.Balčio, iš „Regitra“ gauti duomenys rodo ir tai, kad vos trys dienos iki techninės apžiūros keitėsi šio automobilio savininkas. Bet „Regitra“ duomenys rodo ir tai, kad buvo registruotas juodos spalvos „VW Golf“.

„Apklausus techninės apžiūros kontrolierių, jis tikrai nepriminė tokio automobilio ir yra tikras, kad tokių defektų turintis automobilis negalėjo pereiti techninės apžiūros“, – aiškino „Tuvlita“ atstovas.

T.Balčius pateikė dvi versijas. Pirma – automobilis po techninės apžiūros buvo perdirbtas. „Yra tokia technologija – nuimami dažai ir daromas vadinamasis „rat style“ efektas“, – aiškino „Tuvlita“ atstovas.

„Antras variantas – techninę apžiūrą perėjo kitas automobilis, o vėliau buvo sukeisti valstybinės registracijos numeriai“, – svarsto T.Balčius.

Šio automobilio istorijos suintriguoti „Tuvlita“ atstovai pareiškė norintys sužinoti, kaip gi yra iš tikrųjų, ir ieškos automobilio bei jo savininko. Laukite tęsinio.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.