Akibrokštas kalendoriuje: bažnyčia mini Tarybinės armijos ir Pergalės dienas

Vartydama Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčiai išleistą kitų metų kalendorių kupiškėnė Alma neteko žado. Tarp atmintinų dienų buvo pažymėta ir Pergalės, ir Tarybinės armijos diena – šias sovietines šaknis turinčias dienas Rusija mini atitinkamai gegužės 9-ąją ir vasario 23-iąją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2013, 2:51 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:45 PM

2014 metų vasario 23-ioji bus sekmadienis. Todėl kalendoriuje ši data automatiškai pažymėta raudonai – kaip ir visi metų sekmadieniai. Tačiau Almai, kuri su „Bendraukime“ pasidalijo nuotraukomis, pasirodė nepriimtina, kad apie tokias, Lietuvoje neminimas datas, reikia pranešti tikintiesiems.

Susisiekus su bažnyčios klebonu Rimantu Gudeliu šis iš pradžių negalėjo patikėti, kad jo užsakytame kalendoriuje galėjo įsivelti tokie nesusipratimas. Dvasininkas aiškino, kad leidyklai „Amalkera“ jis turėjo vieną prašymą – ant standartinio kalendoriaus uždėti specialų viršelį, kuris tikintiesiems primintų, kad Kristaus Žengimo į dangų bažnyčia mini 100 metų jubiliejų.

„Kokių dar durnysčių ten esama?“ – nustebęs klausė klebonas.

Iš pradžių R.Gudelis buvo nusiteikęs kreiptis į leidyklą ir prašyti užtušuoti užrašą apie Tarybinės armijos dieną rusų kalba. Tačiau galiausiai įvertino, kad tikintiesiems nebus jokios tragedijos, jeigu jie savo kalendoriuje matys ir rusiškas šventes.

Nuraminti pasipiktinusią skaitytoją skubėjo ir leidyklos administratorė. Iš pradžių ji pareiškė, kad leidykloje daug darbo ir visko nesužiūrėsi. Tačiau galiausiai patikino, kad kalendorius išleistas trimis kalbomis, todėl jame – ir Lietuvos, ir Rusijos ir angliakabių šalių šventės.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.