Kaip iki pavasario išsaugoti Kalėdų eglę

Per žiemos šventes jus džiugino vazone auganti Kalėdų eglė, o dabar svarstote, ar pavyks ją išsaugoti? Kas yra turėję vazone pasodintas Kalėdų egles, tikriausiai yra pastebėję, kad toli gražu ne visos jos prigyja. Tuomet gali kilti klausimas - ar apskritai prasminga prieš šventes įsigyti eglutę vazone, jeigu galiausiai teks ją išmesti..?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-07 10:45, atnaujinta 2018-02-17 21:12

Dabartiniai orai gana palankūs, kad išsaugotumėte nupuoštą, vazone pasodintą eglę. Mat šis spygliuotis sunkiai perneša temperatūrų skirtumus, pavyzdžiui, išneštas iš šiltų namų į labai šaltą lauką.

Tad dabar tinkamas laikas eglę su visu vazonu išnešti į garažą ar kitą vėsią vietą. Aklimatizuokite prie lauko temperatūros: pavyzdžiui, iš kambario, kuriame 20 laipsnių šilumos, perkelkite į garažą, kuriame 10 laipsnių šilumos, o iš jo - į lauką, kuriame 0 laipsnių.

Laukite maždaug balandžio mėnesio, kuomet atšils žemė ir galėsite ją sodinti sode ar miške.

Iki to laiko nei laistyti, nei tręšti eglės nereikėtų. Labai svarbu, kad nebūtų pažeistas šaknų gumulas. Todėl pavasarį ruošdamiesi persodinti eglę, ne jėga traukite ją su žemėmis iš vazono, bet supjaustykite ar sukarpykite plastmasinį vazoną.

Eglutė jūsų sode ar miške prigis, jeigu jos šaknys bus nenukirstos ir nepažeistos. Todėl kitais metais rinkdamiesi Kalėdų eglę, nepamirškite pardavėjo paklausti apie šaknis. Bent jau eglių prekyba užsiimančios urėdijos visuomet palieka eglių šaknis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.