Išgirskite: Ukrainos tragedija lietuvius įkvėpė muzikos kūriniui

„Broli, broli! Tu gyvas?“ Nerimastingai skambėjo balsas ekrane. Kaip tai galėjo nutikti? Brolis žudo brolį? Girdėjau šiuos žodžius žiūrėdama vaizdus iš tragedijos Ukrainoje. Persmelkti skausmo paprastų žmonių veidai, tokių kaip aš ar tu, o akyse vis dar rusena viltis.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Adomaitytė

Feb 25, 2014, 2:29 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:01 PM

Mes visi trokštame to paties, gyventi laisvai, turėti žmogiškas sąlygas ir teises į pilnavertį gyvenimą. Bet nutinka ir taip, kai žmogus turi kovoti dėl galimybės išlikti, dėl tesės į savo ir savo vaikų gyvybę, dėl orumo, dėl vilties į šviesesnį rytojų.

Tai verčia susimąstyti, kiek mumyse liko to tikro žmogiškumo, jei tokie dalykai vyksta civilizuotame pasaulyje? Įvykiai Ukrainoje sukrėtė ne vieną pasaulio gyventoją.

Neaplenkė ir Joniškio krašto žmonių. Ši tragedija giliai palietė ir du kūrėjus joniškiečius. Taip gimė kūrinys „People first“ - kompozitorius Modestas Jukna. Vaizdais apipavidalino režisūros studentas Jonas Gricius.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.