A.Užkalnis parodė Lietuvoje parengtų Maidano smogikų nuotraukas

Skandalingos paslapties šydas nukrito. Pasaulio akys vėl atsuktos į Lietuvą. Vienas garsiausių mūsų rašytojų, naujienų portalo lrytas.lt ir dienraščio „Lietuvos rytas“ apžvalgininkas Andrius Užkalnis atskleidė paslaptį, kuri tiek dienų audrino Lietuvą ir Kremlių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2014, 7:14 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:38 PM

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas vis prasitaria, kad mūsų šalyje buvo ruošiami Maidano ekstremistai ir smogikai. Suprask, būtent Lietuva kalta dėl Ukrainos politinės krizės.

Dar visai neseniai atrodė, kad tai - Kremliaus propagandistų verti tauškalai. Tačiau A.Užkalnio tinklaraščio protokolai.com redakciją pasiekė paketas (siuntėjas redakcijai žinomas. - Red.), kuriame faktai iškalbingi, o dokumentai kaltina. 

A.Užkalnio komanda paviešina slaptą tekstą ir itin slaptas nuotraukas, kuriose užfiksuoti Lietuvoje treniruojami Maidano smogikai.

* * *

„Taip, mes juos ruošėm.

Kadangi Vladimiras Vladimirovičius mus jau išrišo – jis jau žino, kad Lietuvoje veikia LITS (Lithuanian International Terrorism School), tad nenorime praleisti progos ir plačiau papasakoti apie save. Prarasti, kaip sakoma, nėra ką.

Esame tarptautinė terorizmo mokykla, kuri specializuojasi NVS (Nepriklausomų Valstybių Sandraugos) kryptimi. Savo veiklą pradėjome 1995 m. Trakuose, o 2005 m. atidarėme filialą ir Varšuvoje. Organizacijos narių skaičius svyruoja ties 3 mln. (priklauso nuo infliacijos lygio šalyje).

Be pagrindinės veiklos, LITS kuruoja bei vykdo atrankas tokiuose renginiuose kaip:

- „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“,

- „Šok su manimi“,

- „Dainų dainelė“,

- „Radži ieško žmonos“,

- Lietuvos dainų šventė.

LITS rengia aukščiausios klasės smogikų būrius, žvalgus, provokatorius ir kitokius banderovcus. Taip pat vedame renginius kaimo turizmo sodybose, organizuojame “Mažųjų vilkiukų” indoktrinacijos stovyklėles gražiausiuose gamtos kampeliuose, kur mažuosius bamblius mokome žygiuoti, megzti mazgus ir iš buities priemonių gaminti padegamuosius misailus.

Štai dar šią vasarą, prisidengdami draugo bernvakariu, ruošėme pirmą iš svetimšalių sudarytą smogikų būrį, kuris, kaip jau matėte, sėkmingai darbavosi Maidane. Žemiau pateikiame keletą nuotraukų iš jų pasirengimo. Kadangi dėl nepalankiai susiklosčiusios situacijos ir galimų persekiojimų jaučiame tam tikrą riziką, mūsų stovyklos dalyvių tapatybės kol kas lieka paslaptis.

Norintys stoti į mūsų gretas kontaktų neieškokite. Mes patys jus susirasim.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.