Airijos lietuvius subūrė Kaziuko mugė

Kaziuko mugė – viena didžiausių švenčių Lietuvoje. Prisimindami savo tradicijas, kovo 1-ąją Kaziuko mugę surengė ir Airijos lietuviai, gyvenantys Dundalko mieste. Vos pernai lapkritį susikūrusios Dundalko lietuvių bendruomenės nariai organizuodami šventę plušėjo keletą mėnesių, bet rezultatais liko labiau nei patenkinti: į „Crowne Plaza“ viešbutį šeštadienį susirinko daugybė lietuvaičių iš visos Airijos (kai kurie dėl mugės keliavo net 300 kilometrų!).

Daugiau nuotraukų (1)

Aistė Lukoševičienė

Mar 7, 2014, 10:00 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:34 PM

Vietinė spauda ir radijas plačiai nušvietė būsimąją šventę ir į mugę suplūdo apie 2000 lankytojų, iš kurių nemaža dalis liko ir vakariniame Virgio Stakėno koncerte.

Mugėje dalyvavo 45 prekeiviai (lietuviai, airiai, lenkai, vengrai), susirinkę iš visos Airijos, kurie pristatė ir pardavinėjo gaminius iš vilnos, medžio drožinius, dekupažo darbus, gėlių puokštes, tradicines lietuviškas mėsas, rūkytas žuvis, pyragus, medų, kibinus, šakočius ir dar daug įvairiausių grožybių.

Kaziuko mugę oficialiomis kalbomis pradėjo Lietuvos ambasadorius Airijoje Vidmantas Purlys, kurį į šventę atlydėjo žmona Dita, kunigas Egidijus Arnašius, Dundalko miesto kanclerė Jennifer Green ir Dundalko lietuvių bendruomenės pirmininkas Egidijus Vaitkus.

Lankytojus linksmino vaikų popchoras „Boružiukai“, dainininkė Raimonda Masiulytė, folkloro ansamblis iš Dublino „Lietuviškas Dobilas“. Renginį vedė Tomas Kyzelis, o šaunų muzikinį foną sukūrė ir saksofonu grojo muzikantas Antanas Vilička. Už nuostabias nuotraukas Dundalko lietuvių bendruomenės nariai dėkoja Skaidriui Bielskiui.

Mugei pasibaigus šurmulys ilgai nenurimo – lietuvaičiai rinkosi į V.Stakėno koncertą. Nuo pirmos dainos žmonės pradėjo šokti ir garsiai dainavo populiarias ir visiems gerai žinomas V.Stakėno dainas. Ankstų rytą prasidėjusi šventė pasibaigė tik apie vidurnaktį. Mugės ir koncerto svečiai bei prekybininkai išsiskirstė kupini geros nuotaikos ir neišdildomų įspūdžių.

Kaziuko mugės organizatoriai nuoširdiai dėkoja ne tik visiems, kurie saulėtą pirmąją pavasario dieną atvyko į Kaziuko mugę, bet ir šventės rėmėjams, be kurių pagalbos nebūtų pavykę organizuoti tokios puikios šventės.

Tikimės, kad pavyks dažniau suburti lietuvius į tradicines lietuviškas šventes, kad nepamirštume savo šalies papročių, dainų, gimtosios kalbos.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.