Motiną išgąsdino knyga: ar vaikus mokome imti greitąjį kreditą?

„Ar vaikus mokome, kaip pasiimti greitąjį kreditą?“ Toks klausimas neramina Simoną, kuri vaikų literatūros skyriuje parduotuvėje aptiko spalvingą knygelę vaikams „Kreditas ir palūkana“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2014, 8:46 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:32 PM

„Pervertusi šią knygelę labai nusivyliau – tai tikras smegenų plovimas mažiesiems piliečiams. O kur dar reklama knygos nugarėlėje: maždaug – imk paskolą, ir „Vivus“ ir „Sms credit“ reklamos. Ir tokia knygelė guli vaikų grožinės literatūros skyriuje?“ – stebisi Simona.

Moters nuomone, jau dabar „dauguma žmonių paskendę tose paskolose, o dar vaikams trinamos smegenys, kad kuo greičiau, kai tik galės, pasiimtu paskolą“.

Knygą „Kreditas ir palūkana“ 2013 metais parašė Imandra Daukšienė, buvusi vieno banko atstovė spaudai, o dabar – viešųjų ryšių bendrovės „Informacijos valdymo agentūros“ darbuotoja. Knygos partnere nurodoma Smulkiųjų vartojimo kreditų asociacija.

Dar knygos priešlapyje nurodoma, kad tai – pasaka vaikučiams ir jų tėveliams apie atsakingą pinigų skolinimąsi. Tą pabrėžia ir knygos autorė I.Daukšienė. Jos teigimu, knyga siekiama vaikus nuo pat mažumės mokyti finansinio raštingumo ir tokiu būdu ateityje skatinti atsakingą skolinimąsi.

Autorė tikisi, kad žinia apie atsakingą skolinimąsi pasiekia ir knygą vaikams skaitančius tėvus. „Siunčiame tokią žinią – „Būk savo finansų ministru nuo pat vaikystės“, – „Bendraukime“ sakė I.Daukšienė.

Autorė taip pat nieko blogo neįžvelgė, kad knygos galiniame viršelyje reklamuojamos dvi greitųjų kreditų bendrovės. „Mat tiek jos, tiek Smulkiųjų vartojimo kreditų asociacija taip pat yra suinteresuotas skatinti atsakingą skolinimąsi“, – paaiškino autorė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.