Norisi atsinaujinti? Laikas dovanoti!

Kiekvienais metais atėjęs pavasaris su savimi atneša norą keistis ir atsinaujinti. Vieniems tai yra garderobo atnaujinimas, kitiems – automobilio, tretiems – buities apsivalymas. Ar kada susimąstėte, apie šį natūraliai kasmet kylantį jausmą? Pirkau naują pavasarinį paltą, nes taip ypatingai norėjosi kažko ryškaus ir spalvoto, arba nusipirkau naują virdulį, kuris dabar jau tikrai tiks prie virtuvės interjero. Neabejoju, kad mes visi esame ne kartą pasidavę tokiam vartojimo ir pirkimo impulsui, kai senasis daiktas dar puikiai tinkamas naudoti.

Suteikite daiktui antrą prasmingą gyvenimą.
Suteikite daiktui antrą prasmingą gyvenimą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2014, 12:08 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:28 PM

Kas gi vyksta toliau? Senąjį daiktą grūdame giliai į spintą ar garažą garsiai sakydami, kad panaudosime, kai prireiks. Sakome garsiai, kad kiti išgirstų lyg pasiteisindami ar patys save bandydami įtikinti, kad tikrai panaudosime (ar tikrai?). Kaip dažnai tokie geri, tačiau jau pakeisti naujais, daiktai taip dūlija saugiai ir tvarkingai sudėti?

Mano atsakymas – labai dažnai. O gal elgiamės dar įdomiau ir surinkę daiktus tyliai naktį tempiame juos prie konteinerio? Ryte pravažiuojame pro šalį, pažvelgiame į išmestą kėdę, stalą ar keptuvę, greit nusukame akis ir pakelta galva važiuojame toliau lyg tai būtų ne mūsų.

Klausiate, kas čia blogo? O kur kitur dėti nebereikalingus daiktus? Įdomu, ar susimąstėte, kiek mūsų šalyje yra stokojančiųjų, kuriems elementarus daiktas gali palengvinti kasdienį gyvenimą. Nustebtumėte, kiek yra šeimų, kurios prašo bent minimalios pagalbos daiktais – indais, drabužiais, higienos reikmenimis ar baldais. Stokojančių yra kiekviename rajone, jie visai šalia mūsų. Mano atradimas buvo portalas www.pagalbadaiktais.lt. Simboliniai 20 litų, kuriuos būčiau gavusi už parduotą žieminę striukę, niekada neatpirks vidinio gerumo jausmo, kurį patyriau atidavusi ją paauglei merginai. Žinote, kas tikrai yra gera? Gera yra žinoti, kad būtent šio daikto būtent šiam stokojančiam ir reikėjo. Jaučiuosi laimingesnė išsivadavusi nuo daiktų ir padėjusi šalia esančiam.

Pavasaris - laikas atsinaujinti. Padėkime atsinaujinti ir tiems, kurie negali to padaryti savarankiškai.

Apsilankykite www.pagalbadaiktais.lt ir suteikite daiktui antrą prasmingą gyvenimą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.