SMS žinutė, kuri vidury nakties išveda iš proto

Kas čia per ištvirkėlis ir sms teroristas? Tokį klausimą užduoda „Bendraukime“ skaitytojas Darius ir dar šimtai žmonių, kuriuos šiurpina ir naktimis budina iš to paties telefono numerio siunčiama trumpoji žinutė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2014, 12:58 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:49 PM

„Aš esu Romualdas Krasauskas, man 27 metai. Noriu numauti tau kelnes ir pakasyti p***alą“ – tokio turinio žinutė, gauta vidury nakties, tikrai gali išvesti iš proto. Toje pačioje sms žinutėje nurodomas ir tikslus adresas bei durų kodas.

Numeris, iš kurio siunčiama tokia žinutė, nėra paslėptas. Todėl suvedus numerį į interneto paiešką, gali rasti dešimtis skundų dėl tos pačios nepadorios žinutės. Žmonės skundžiasi, kad tokias žinutes gauna ir vidury nakties.

Ar iš žinutėje nurodyto numerio iš tiesų nepadorius tekstus atsitiktiniams žmonėms siuntinėja Romualdas Krasauskas? O gal kažkas šiam vyrui iškrėtė piktą pokštą?

Kelis kartus paskambinome nurodytu numeriu, tačiau ragelio niekas nepakėlė. Tai pripažino ir daugelis besiskundžiančiųjų dėl gautos žinutės.

Nacionalinėje elektroninių ryšių resursų ir leidimų sistemoje nurodoma, kad minėto numerio savininkas yra „Bitės“ klientas.

„Bitės“ atstiųstame komentare teigiame, kad pastebėjus, jog vartotojas naudojasi paslaugomis ne pagal paskirtį arba pažeisdamas Lietuvos Respublikos įstatymus ir/ar kitus teisės aktus, taip pat gavus kitų klientų pagrįstų nusiskundimų dėl vartotojo veiksmų, kompanija pasilieka teisę apriboti paslaugų teikimą. „Atsižvelgdami į nusiskundimus šio numerio turėtoją įspėjome, kad tuo atveju, jei nebus nutrauktas piknaudžiavimas, apribosime ryšio paslaugas“, – sakoma „Bitės“ komentare.

Vilniaus apskrities policija savo ruožtu nerenka ir neturi duomenų, ar kreiptasi dėl įžeidžiančio pobūdžio žinučių. „Statistika apie šios rūšies nusikalstamas veikas nėra vedama, nors įžeistas asmuo gali kreiptis į bet kurį struktūrinį policijos komisariatą, Nuolat gaunant panašaus pobūdžio žinutes, yra pagrindo įžvelgti nusikalstamos veikos, numatytos LR baudžiamojo kodekso straipsnyje „Asmens terorizavimas“ požymius, o nuo jo kenčiantiems asmenims siūlome kreiptis į policiją“, - sakoma lrytas.lt atsiųstame Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komentare.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.