„Facebook“ pasidalinta anglų kalbos užduotis sukėlė audrą

Šeštadienis Lietuvos abiturientams – labai svarbi diena. Moksleiviai demonstravo savo anglų kalbos žinias.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2014, 11:45 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:57 PM

Moksleivė Karolina iš Utenos telefonu nufotografavusi anglų kalbos testo užduotį įkėlė ją į socialinį tinklą „Facebook“. Merginai draugai tuoj pat ėmė rašyti teisingus atsakymus.

Apie tai „Bendraukime“ informavo skaitytojai. Jie pamanė, kad mergina laiko anglų kalbos egzaminą ir prašo teisingų atsakymų. Paaiškėjo, kad tai ne šių metų anglų kalbos užduotis. O pati mergina dar tik 11-oje klasėje.

NEC direktorė: „Mergina pajuokavo“

Kaip portalui lrytas.lt sakė Nacionalinio egzaminų centro (NEC) direktorė Saulė Vingelienė, į paskelbtą informaciją buvo sureaguota labai greitai.

„Galime patvirtinti, kad ši užduotis - ne iš šių metų anglų kalbos egzamino. Tiesą sakant, neaišku koks ten bilietas. Jis nei forma, nei klausimais nėra panašus į valstybinį anglų kalbos egzaminą. Tiesa, kai gavome informaciją apie tokį užfiksuotą įvykį, iš karto pranešėme policijai“, - sakė S.Vingelienė.

Ji patikino, kad NEC egzaminų metu yra labai budrūs - nuolatos stebima elektroninė erdvė. Egzaminų centrui padeda ir nusikaltimus elektroninėje erdvėje tiriantys pareigūnai. Todėl, anot NEC direktorės S.Vingelienės šansų sukčiauti ir iš anksto skelbti egzaminų užduotis yra, tačiau geriau nerizikuoti, nes tokie gudruoliai greitai bus sučiupti.

„Manau, kad mergina pajuokavo. O gal kaip tik, tikrina ar mes esame pastabūs? Todėl pabrėžiu - viskas yra stebima. Nei šiais, nei praėjusiais metais nebuvo atvejų, kai užduotys būtų nutekintos internete“, - sakė S.Vingelienė.

„Bendraukime“ - už sąžiningą mokslą. Jei egzamino metu pastebėjote nusirašinėjimo atvejų siųskite mums pasakojimą ar nuotrauką adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.