Kieme pamatytas vaizdas vilniečiui atėmė žadą

Nusišypsojau, kai pardavėjas turguje kartą puolė aiškinti, kad vandenyne delfinams į žiaunas prilenda polietileninių maišelių. Niekada nesu matęs delfino dūstančio dėl į kvėpavimo organus prilindusių šiukšlių. Ar apskritai delfinai turi žiaunas? Dabar tai nesvarbu, nes ką tik pamačiau ir įamžinau vaizdą, kurio negaliu pamiršti.

Daugiau nuotraukų (1)

Anatolijus Timakovas

Jun 27, 2014, 6:47 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:44 AM

Iš tolo savo kieme pamačiau pilką balandį, kuris vaikštinėjo tarp mašinų su maišeliu. Tarsi būtų pasiųstas savo šeimininko į parduotuvę duonos ar cigarečių. Na, toks pašto karvelis, kurio funkcijos buvo praplėstos.

Priėjau arčiau ir pamačiau, kad paukštis sparną įkišęs į maišelio rankenėlę. Taip šiukšlė užsikabino už sparnuočio. Tai tapo akivaizdžiu įrodymu, kad paprastas polietileninis maišelis, kurį kasdien ir ne vieną nuplėšiame parduotuvėje pirkdami agurkus, pomidorus, riešutus ar ką kitą gali tapti spąstais gyvūnui. Gal šis maišelis buvo išmestas, bet atskrido iš atliekų konteinerio?

Nusprendžiau nufilmuoti balandį ir parodyti savo draugams, kad jie įsitikintų, kad maišelių žala - ne tuščios pasakos. Galbūt ir jūsų portale pamatę šį siužetą žmonės susimąstys, ar verta kiekvienai daržovei plėšti atskirą maišelį. O galbūt galima sudėti visas į vieną, daug kartų naudojamą tvirtą krepšį.

O kas nutiko balandžiui? Bandžiau pritykinti prie jo ir maišelį priminti koja. Tačiau jis buvo vikrus ir paspruko, pakilo ir nuskrido. Šalia stovėję ir operaciją stebėję kaimynų vaikai liko be žado. Didesnieji juokėsi.

Tikiuosi, kad paukščiui pavyko išsilaisvinti ir dabar jis iš tolo aplenkia maišelius, nors juose ir galima rasti saldžių trupinėlių nuo torto. To linkiu ir Jums (aplenkti maišelius).

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.