Aktorių Giedrių Savicką Haityje pasitiko muzikantai ir blusos

„Atskridom į Majamį. Tai didžiulė Palanga. Mačiau areną kur žaidė Jamesas Lebronas“, - taip savo pirmuosius įspūdžius apie kelionę į egzotiškąjį Haitį aprašė aktorius Giedrius Savickas.

UNICEF ir TV3 misija, skirta paremti skurstančius vaikus, Haityje vyks rugpjūčio 2-9 d.<br>UNICEF nuotr.
UNICEF ir TV3 misija, skirta paremti skurstančius vaikus, Haityje vyks rugpjūčio 2-9 d.<br>UNICEF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 4, 2014, 10:29 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:37 PM

Atostogos Karibų jūroje skambėtų prabangiai, tačiau vyras čia atvyko visai ne atostogauti – aktorius dalyvauja UNICEF ir TV3 jau ketvirtą kartą rengiamoje labdaringoje misijoje, kurios tikslas - padėti labiausiai vargstantiems pasaulio vaikams.

G.Savickas - vienas iš keturių įžymių misijos dalyvių. Kartu išvyko UNICEF Geros valios ambasadorė aktorė Virginija Kochanskytė, TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė bei „UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

G.Savickas savo dienoraštyje pasiguodė, jog pakeliui į prieš 4 metus žemės drebėjimo nusiaubtą valstybę jį apuostė šuniukas ir dingo lagaminas. Taip pat aprašė, kokį įspūdį jam paliko JAV miestas Majamis, per kurį misijos dalyviai skrido į Haitį.

„Majamyje gyvena vien haitiečiai taksistai. Kiek beklausėm, visi jie buvo iš Haičio. Kai tik pasakydavom haitiečiam Majamyje, kad važiuojam į Haitį, perklausdavo, ar tikrai, ir pradėdavo juoktis. Kai atvažiavom į Haitį mums jau pasidarė nelabai juokinga“, - pasakojo G.Savickas.

Gavęs galimybę trumpai paviešėti Jungtinėse Valstijose, aktorius nutarė būtinai apsilankyti restorane „McDonald's“.

„Nes nepavalgyti Makdonalde Amerikoje, tai kaip pravažiuoti Lenkiją nepavalgius flekų, o Rusijoje nepasrėbus barščių. Majamio oro uostas labai didelis, tik užsiregistruoti reikia prieš tris valandas. O iš tikrųjų galima atvažiuoti prieš valandą“, - samprotavo misijos dalyvis.

UNICEF komandą Haityje pasitiko muzikantai.

„Man atrodo mane sukandžiojo blusos. Karibais čia net nekvepia. Visi čia kalba prancūziškai, ir aš nieko nesuprantu. Laura turi veido kaukių. Mobiliojo ryšio bendrovė parašė, kad aš esu Vietname. Nebūčiau buvęs Vietname, tai galvočiau, kad tikrai“, - nusprendė G.Savickas.

Atvykęs į viešbutį aktorius sužinojo, jog ten gyvena dar dvi lietuvės. „Bet jų nematėm. O kažin jos ar matė mus? Jeigu matė, ko nieko nesakė? Labai lietuviška“, - nusprendė aktorius.

UNICEF ir TV3 misija Haityje vyks rugpjūčio 2-9 d. G.Savicką, V.Kochanskytę ir L.Blaževičiūtę prasmingos kelionės metu lydės UNICEF komanda, fiksuosianti svarbiausias ir jautriausias išvykos akimirkas. Jas TV3 žiūrovai išvys spalio 10 d. nuskambėsiančiame ketvirtajame UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.