Į jūrą pabirusios žirgo išmatos sugadino poilsiautojų maudynes

Graži šeštadienio popietė kai kuriems Baltijos paplūdimyje poilsiaujantiems žmonėms paliko gana prastą įspūdį. Apie 17 val. Klaipėdos rajone į Karklės paplūdimį iš kopų įžengė du žirgai, kuriuos lydėjo du vadeliotojai ir keturios merginos, kurios šventė mergvakarį. Tuo metu paplūdimys buvo pilnas poilsiaujančių šeimų, porų ir pavienių žmonių.

P.Selezniovo manymu, žirgai tuštindamiesi į jūrą teršia gamtą.<br>P.Selezniovo nuotr.
P.Selezniovo manymu, žirgai tuštindamiesi į jūrą teršia gamtą.<br>P.Selezniovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Paulius Selezniovas

Aug 4, 2014, 12:53 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:32 PM

Žinoma, fotosesija jūros fone ant žirgų - turbūt vienas įsimintiniausių ne tik savaitgalio, bet ir visos vasaros prisiminimų. Bet tai - tik gražioji pusė.

Matome, kaip žirgai įbrenda į vandenį, ir vieną jų netikėtai prispiria gamtinis reikalas. Arklys, žinoma, tuštinasi nesikuklindamas - tiesiai į vandenį. Po to kompanija nueina lyg niekur nieko.

Priėjau prie vieno iš vedlių (vienas iš jų buvo greičiausiai nesulaukęs nė pilnametystės, o kitas, kuris vadovavo „paradui“, buvo gerokai vyresnis – apie 45-50 metų, nuotraukose matyti su dryžuotais marškinėliais-Aut.past.) ir paklausiau, kas bus daroma su išmatomis. Bet iš vedlio alkoholiu dvelkiančios burnos išgirdau tokį atsakymą: „Ką? Tau reikia, tu eik ir susirink. Čia tuoj į jūrą nuplauks viskas ir niekur nieko.“

Apsisvaidėme su vedliu žodžiais, bet man iš šios situacijos nepavyko nieko išpešti. Jis laikėsi tvirtos pozicijos - paplūdimio teritorijoje, o ypač vandenyje lengvinasi žmonės, todėl, anot jo, nieko blogo, jei čia tuštinasi ir žirgai.

Mano galva, tai yra šlykštu, neestetiška ir nesterilu, nes tame vandenyje maudosi žmonės ir jų vaikai, tačiau yra žmonių, kurių pozicija kitokia.

***

Minėtų žirgų savininkas Justinas Liaugaudas teigė, jog jis pats incidento nematė. Vyras apgailestavo, kad išmatos nebuvo surinktos. Tai esą įvyko dėl nesusipratimo.

„Mes su vaikais sutarėm, kad jeigu žirgas pakakos ant smėlio – surenkam. O kai žirgas pakakojo vandeny, tai jie nesusiprato ir nesurinko. Nes žirgas vandeny paprastai nekakoja, o šįkart matomai sustresavo ir padarė. 

O tam ponui, kuris ten labai piktinosi, štai ką galiu pasakyti. Aš jo paklausiau: „Tu visą dieną kur darai tą reikalą?“ Jis į kopas nueina! O čia žirgas pakakojo vandeny. Aišku, negerai, nemalonu. Bet jūs praeikit kopas – neužteks jums „Lietuvos ryto“ viskam surašyti“, – kalbėjo J.Liaugaudas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.