Vilniuje merginą pražudęs motociklininkas pats prašėsi nelaimės

„Jis visą vakarą draskėsi su motociklu“, - pasakojo Jonas, buvęs netoliese motociklininko partrenktos merginos žūties vietos. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį sostinės Liepkalnio gatvėje nesuvaldęs savo transporto priemonės, motociklininkas užskriejo ant šaligatvio ir partrenkė 24 metų merginą. Mergina žuvo. 

Liudininkas Jonas teigia, kad prieš nelaimingą įvykį netliese sukiojosi policininkai, bet jie kažkodėl nesudrausmino skrajojančių motociklininkų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Liudininkas Jonas teigia, kad prieš nelaimingą įvykį netliese sukiojosi policininkai, bet jie kažkodėl nesudrausmino skrajojančių motociklininkų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Skaitytojas Jonas

Sep 14, 2014, 5:48 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 3:51 PM

Jonas sakė, kad likus maždaug pusantros valandos iki įvykio, jis atvažiavo į aikštelę prie buvusio „Vėtros“, o dabar Lietuvos futbolo federacijos stadiono sostinės Liepkalnio gatvėje. Ten kiekvieną vakarą renkasi jaunimas su automobiliais.

„Atvykome susitikti su draugais, paplepėti ir panašiai..., - pasakojo Jonas. - Kiek atokiau stovėjo ir šnekučiavosi dar keliais automobiliais atvažiavę vaikinai ir merginos.

Maždaug apie 22 val. 30 min. į aikštelę atburzgė ir du motociklininkai. Jie iš pradžių labai pavojingai, įžūliai, negerbdami kitų lakstė po aikštelę, tada nuspaudė stabdžius, padidino apsukas ir palikę aikštelėje dūmų debesį, degančios gumos kvapą išskriejo...

Po kokių 15 minučių du motociklai vėl pasirodė aikštelėje. Jie vėl šiek tiek palakstė, tada ilgokai stovėjo aikštelės kampe prie lengvojo automobilio. Motociklininkai kartas nuo karto praskriedavo per aikštelę, sukeldavo tokį dūmų kamuolį, kad nieko nesimatydavo.

Sykį vienas motociklininkas specialiai prilėkė prie netoliese stovėjusios kompanijos ir uždūmijo jiems po nosimis. Mačiau, kaip vienas vaikinukas pagriebė tą motociklininką už kupros ir kažką griežtai pasakė - nuo tada motociklai šalia žmonių jau nedūmijo taip smarkiai, nors vis tiek didžiuliu greičiu pralėkdavo per aikštelę.

Maždaug vidurnaktį iš aikštelės išdūmė pirmasis motociklas, vairuotojui už nugaros sėdėjo mergina, kuri buvo be šalmo. Jie į Liepkalnio kalną nuskriejo dideliu greičiu. Paskui juos išvažiavo raudonas BMW - būtent prie šio automobilio vis sustodavo motociklininkai.

Po kokios minutės į Liepkalnio gatvę riaumodamas išlėkė lemtingojo vairuotojo vairuojamas motociklas. Atrodė siaubingai, jis tarsi pats prašėsi nelaimės. Nelaimingas įvykis atsitiko už maždaug 500 metrų nuo aikštelės. „Britva“ nuskriejo netoli... Iš aikštelės nesimato tos kelio vietos, kur viskas nutiko, nesigirdėjo ir didelio trenksmo. O štai policija, nors ir buvo už 100 metrų nuo aikštelės apie 15 minučių nepastebėjo, kas atsitiko Liepkalnio gatvėje. Mat prieš motociklams išskriejant iš „Vėtros“ mačiau, kaip policijos patruliai įsuko į Liepkalnio g. 32 kiemus. Sunku pasakyti, kaip policininkai nepamatė, kas darosi jiems po nosimi. Gal jie ten gėrė?

Prabėgus kokioms 15, o gal kiek daugiau minučių po to, kai „britvos“ išlėkė iš aikštelės, policininkai ramiai išvažiavo iš kiemų ir nusuko iš Liepkalnio g. stoties link. Išsukdami jie turėjo matyti, kas atsitiko už kokių 100 metrų... Bet, matyt, akys užpiltos buvo... Jie leidosi stoties link, kol pakeliui nesutiko jau su švyturėliais atlekiančio kito policijos patrulio. Tada jie apsisuko ir nuskriejo paskui tą patrulį, kuris, matyt, jau lėkė į įvykio vietą.

Tada pasirodė daug policijos, mirgėjo švyturėliai. Ir mes tik tada pamatėme ir supratome, kas nutiko. Greitoji atvažiavo dar po kokių 15 minučių. Labai gaila mergaitės... Mačiau, kaip medikai dar bandė gaivinti - širdis lyg ir buvo pradėjusi plakti, lyg ir plakė, bet, kiek supratau iš medikų kalbos, kūnas jau buvo atšalęs ir nieko neįmanoma padaryti...

Labai didelė užuojauta merginos tėvams, broliams, seserims, didelė užuojauta jos draugei, buvusiai kartu, ir visiems, kurie pažinojo žuvusiąją.

Pusantros valandos, kol buvau stadione, tas pat policijos patrulis važinėjo pirmyn ir atgal, trynėsi po gretimus kiemus ir visą rajoną. Nejaugi jie nematė tų, kurie draskėsi su motociklais? Matė, turėjo matyti. Tad kodėl nesudrausmino? Kodėl nepatikrino jų?

Juk apie pusantros valandos tie motociklininkai lakstė dideliu greičiu, išsidirbinėjo, triukšmavo ir dūmijo Liepkalnio gatvėje. O gal tai jų kolega, toks pat besmegenis, padarė šią avariją? Tikrai nenustebčiau.

Dažnai laiką leidžiame su draugais prie „Vėtros“, bet šituos debilus su „britvomis“ matėme pirmą kartą. Iš kur jie čia atsirado, matyt, tik velnias žino.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.