Broliai dvyniai įvertino Niujorką – ten gyventi būtų labai sunku

„Kai pamatėme Niujorką, pirmiausia pagalvojome, kad viskas ką dabar matome - mums taip gerai pažįstami vaizdai iš filmų ir vaikystėje žaistų kompiuterinių žaidimų! – taip apie Niujorką pasakoja Tomas Šimkus, su savo broliu dvyniu Luku laimėjęs prodiuserių kompanijos „Videometra“, TV3 televizijos bei portalo lrytas.lt surengtą brolių ir seserų konkursą, skirtą TV3 serialo „Obelis nuo obels“ fanams. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-10 14:47, atnaujinta 2018-01-27 20:14

19 savaičių vykusio konkurso nugalėtojai, kurie surinko 3873 žiūrovų ir internautų balsus ir buvo išrinkti šauniausia brolių pora, į didžiausią JAV miestą išvyko rugsėjo 24 dieną. Kelionės įspūdžiai – iš Tomo lūpų:

„Begalinio ilgio judrios ir plačios blokinės gatvės, dangoraižių džiunglės, dažais apipaišyti pastatai, neregėto dydžio prekybos centrai ir svarbiausia – labai skirtingi ir rūpesčių nematantys žmonės. Atrodo, kas nenorėtų gyventi viename populiariausių, didžiausių ir aktyviausių miestų pasaulyje?

Tačiau gyventi ten būtų labai sunku. Per daug visi esame įpratę prie lietuviško gyvenimo. Atstumai – milžiniški, kainos nemažos, gyvenimas čia tiesiog verda – tokiame katile lietuvių taip vertinamą ramybę surasti nelengva. Atvykus į bet kurį naują, nematytą miestą yra sunku adaptuotis, o čia juk – didysis Pasaulio Obuolys! Jame nėra draugų, pažįstamos kultūros ar įprastos kasdienybės. Dažnai juk sakome – visur gerai, tačiau namuose geriausia.

Dauguma niujorkiečių – labai draugiški žmonės, pamatę mus pasimetusius tuoj pat puldavo padėti. Vos mums atvažiavus į miestą prisistatė eilinis žmogus, pamatęs, jog nežinome kuriuo metro reikia važiuoti. Niekieno neprašomas viską mums paaiškino ir palydėjo iki reikiamos metro stotelės. Išlipus iš metro, vienas vyras taip pat sulėtino savo žingsnį, truputį pagalvojęs atsisuko ir patraukė mūsų link. Parodė, kurioje pusėje mūsų namai ir palydėjo iki reikiamo bloko. Argi kas nors taip pasielgtų Lietuvoje? Žmonių mentalitetas – visai kitas... Niujorko gyventojai mandagūs ir tolerantiški. 

Visi galime sakyti, kad pažįstame Niujorką. Iš filmų, nuotraukų ir istorijų. Mes taip pat buvome susikūrę didžiojo miesto vaizdinį savo galvose, tačiau pamatyti Niujorką gyvai – visai kitas reikalas! Aplankėme „Empire State Building“ dangoraižį, Laisvės statulą, tiek daug kartų filmuose matytą Centrinį parką, reklamomis mirgančią Taimso aikštę, Metropoliteno ir „MoMa“ muziejus. Šios aplankytos vietos ir paliko didžiausią įspūdį. Labai daug vaikščiojom pėsčiomis, perėjom Bruklino tiltą. Laiką leidome ne tik Manhatane, bet ir kituose rajonuose – Brukline, Kvinse.

Dažnai juokdavomės – atvažavo lietuviai į Ameriką... Kainos ten tikrai didelės, tačiau mes, kaip ir priklauso lietuviams, ne vieną ir ne du kartus nusiderėjome su gatvėje stovinčiais prekeivias ar net taksi vairuotojais. Taksi kaina per porą minučių krito nuo 100 iki 40 JAV dolerių. Pasirodė tikrai juokinga...

Mes nuostabiai praleidome laiką. Pabuvome su draugais, užkilome į daugybę dangoraižių ir svarbiausia – pamatėme Niujorką. Labai ačiū už kelionę!!!”

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.