Tarp nukritusių lapų boluoja braškių žiedai. Ar tai – normalu?

Lrytas.lt skaitytojas Kęstutis Juška neatsistebi netikėtais procesais savo darže – nekreipdamos dėmesio į įpusėjusį rudenį čia pražydo braškės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2014, 3:03 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 1:08 PM

„Norėčiau pasidomėti, ar normalu, kad spalio mėnesį pražydo braškės. Kai kurios jų net ir vaisius užmezgė. Pridedu jums ir keleta nuotraukų kad jas įvertintumėte“, - rašė Kęstutis Juška.

Aleksandro Stulginskio universiteto, Agronomijos fakulteto, Žemės ūkio ir maisto mokslų instituto vadovas Evaldas Klimas nenustebo, išgirdęs apie spalį žydinčias braškes.

„Tai yra lygiai taip pat apgauti augalai, kaip tas pomidoras. Kai buvo sausa, braškės patyrė stresą ir, nepaisant to, kad nebuvo šalčio, galvojo, kad žiema.

Va mano obelis irgi taip pat – kabo obuoliai, o tarp jų – sukrauti pumpurai. Sausra buvo signalas, kad atėjo žiema, o kai pradėjo lyti, jiems atrodo, kad atėjo pavasaris.

Tai – nepastovaus klimato pasekmė. Ir tai būdinga ne visoms veislėms.

Jeigu braškės pražydo spalį, džiaugtis nėra kuo. Jos eikvoja maisto medžiagas, uogų vis tiek dabar nebus, tai reiškia, kad kitais metais bus mažesnis derlius“, - aiškino augalų ekspertas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.