Vyras apstulbo: URM paskyroje internete nevaldomi siautėja rusai

„Oficialioje Užsienio reikalų ministerijos „Twitter“ paskyroje valstybinė kalba – jau rusų?!“, – apstulbo Ramūnas, kuris, naršydamas Užsienio reikalų ministerijos (URM) svetainėje, skirtoje Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai laikotarpiui, išvydo tai, ko tikrai nesitikėjo.

Užsienio reikalų ministerijos socialiniame tinkle siautėja įsilaužėliai?<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Užsienio reikalų ministerijos socialiniame tinkle siautėja įsilaužėliai?<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2014, 12:45 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 8:11 PM

Svetainėje eu2013.lt, kur pateikiami Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai faktai ir skaičiai, vyras spustelėjo nuorodą į Lietuvos pirmininkavimo paskyrą socialiniame tinkle „Twitter“ (eu2013LT), o ten rado skelbimus rusų kalba.

„Lietuvą reprezentuojančioje paskyroje visi įrašai – rusų kalba! Štai paskutinis, įrašytas spalio 22 dieną: „Купить красивую спальню в Санкт-Петербурге“.

Nuo kada rusų kalba reprezentuoja Lietuvą? Kada URM diplomatai ir valdininklai paskutinį kartą buvo savo išgirtoje „Twitter“ paskyroje?“, - stebėjosi Ramūnas, atsiuntęs savo pastebėjimus „Bendraukime“.

Nežinomo asmens žinutės rusų kalba publikuojamos mažiausiai nuo liepos 11 dienos.

Pirmosios žinutės – asmeninio pobūdžio. Vėliau publikuojamos žinios apie Ukrainoje vykstantį konfliktą, Rusijos politinio gyvenimo naujienos. Pastaruoju metu – daugiausiai reklaminiai skelbimai.

***

Atsako Užsienio reikalų ministerijos informacijos ir viešųjų ryšių departamento visuomenės informavimo skyrius:

Dėkojame LR piliečiui už pastabumą, kurį labai vertiname. 

Ministerija ėmėsi skubių žingsnių, ir šiuo metu „Twitter" paskyra EU2013LT  iš buvusios Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai svetainės eu2013.lt yra neprieinama. 

Lietuvai baigus pirmininkavimą ES Tarybai, sėkmingai veikusios „Twitter“ paskyros EU2013LT pagrindu buvo sukurta Užsienio reikalų ministerijos „Twitter“ paskyra Lithuania MFA, o EU2013LT  paskyra buvo panaikinta. 

Apgailestaujame, kad kažkas pasinaudojo tapusiu laisvu EU2013LT pavadinimu, patalpindami joje savo informaciją, bei susiedami šią naujai sukurtą „Twitter“ paskyrą su Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai svetainės archyvine versija.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.