Radviliškietė pirko striukę internete ir skaudžiai nusvilo

Kartą naršydama internete susidomėjau lietuviškomis interneto svetainėmis, kurios siūlo įsigyti įvairias prekes už žemesnę kainą. Akcijos auka tapau ir aš.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika

Oct 29, 2014, 4:28 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 5:50 AM

Kadangi iki šiol užsisakydavau norimus daiktus iš užsienio svetainių ir be vargo juos gaudavau laiku ir geros būklės, nieko blogo negalvodama apie tokio pat pobūdžio lietuviškas svetaines, susigundžiau užsisakyti moterišką striukę, kuri tuo metu kainavo su pristatymu į namus tik 93 litus. Pagalvojau, kodėl gi ne. O ir kaina viliojo, nes anksčiau neva kainavo 180 litų. Užpildžiusi prašomus duomenis ir pervedusi pinigus, gavau elektroninį laišką, kuriame buvo kuponas, bei žinutę mobiliajame telefone su užsakytos prekės kodu. Kadangi kupone nustatytas laikotarpis buvo po mėnesio, todėl ramiai laukiau savo striukės. Šiek tiek vėliau nusiunčiau elektroninį laišką su klausimu, kada man tikėtis gauti savo užsakymą.

Praėjo savaitė, negavau jokio atsakymo. Na, pamaniau, gal negavo laiško, o gal jie gauna pakankamai daug laiškų su tokiais klausimais ir todėl negavau uogos.lt atsakymo.

Likus kelioms dienoms iki kupono galiojimo pabaigos, kadangi nuo užsakymo buvo praėję jau daugiau nei mėnuo, sunerimau: nėra nei prekės, nei jokios informacijos, kada ją turėčiau gauti.

Parašiusi dar kartą elektroninį laišką, kad negavau prekės ir kad informuotų, kada ją gausiu, gavau automatinį atsakymą, prekės nebus ir kad rašyčiau laišką dėl pinigų grąžinimo. Bet negavau nei prekės, nei pinigų.

Kreipiausi į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą (VVTAT). Spalio 13 d. gavau atsakymą, kad UAB „NET komercija“ nesutinka taikiai spręsti ginčo. Todėl apie tolimesnę ginčo sprendimo eigą būsiu informuota vėliau. Taigi iki šiol neatgaunu savo sumokėtų pinigų.

Esu pasipiktinusi šios svetainės nekompetentingumu. Ir nerekomenduoju niekam sakytis prekių iš šios svetainės.

***

Internete nurodytais telefonais UAB „NET komercija“ atstovai yra nepasiekiami. Pabandžius susisiekti elektroniniu paštu, atskriejo automatinis atsakymas, kad UAB „NET komercija“-Uogos.lt yra reorganizuojama ir siūloma pirkėjams siųsti savo duomenis, kad įmonė galėtų su jais atsiskaityti. Taip pat pažymima, kad dėl didelio užklausų kiekio šiuo metu įmonė negali suteikti informacijos klientų aptarnavimo skyriaus telefonu.

VVTAT Vartojimo prekių ir paslaugų skyriaus vedėja Rasa Pupienienė teigė, jog  VVTAT liepą-rugpjūtį skundų dėl UAB „NET komercija“ gavo nedaug. Bendrovė visus ginčus sprendė geranoriškai, vartotojų reikalavimus tuo metu tenkindavo.

„Tikėtina, kad vėliau bendrovė susidūrė su sunkumais, nes  per rugsėjį ir spalį VVTAT gavo per 50 naujų vartotojų skundų dėl UAB „NET komercija“ užsakytų ir negautų prekių.

VVTAT dėl visų prašymų inicijavo tyrimus alternatyvia skundų nagrinėjimo tvarka. Kreipėsi į bendrovę, siūlydama ginčus spręsti taikiai. Negavusi atsakymų, VVTAT priėmė nutarimus, paskirdama bendrovei terminą įvykdyti vartotojų reikalavimus. Kelių nutarimų terminai suėjo praėjusią bei šią savaitę. VVTAT duomenimis, 9 vartotojų reikalavimai yra neįvykdyti.

Jei nebus vykdomi vartotojų reikalavimai, pasibaigus nutarimų vykdymo terminams, VVTAT kreiptis į teisėsaugos instituciją ir /ar teismą“, - nurodė R.Pupienė.

Nors svetainėje uogos.lt vis dar galima pirkti, R.Pupienė teigė, jog tinklalapis uogos.lt prekių pardavimo veiklos nevykdo jau keletą mėnesių, o minėtame tinklalapyje skelbiama kitų tinklalapių prekių reklama

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.