Whydoto SMS kompiuterį paėmusiam pareigūnui sukėlė juoko bangą

Dėl juodo humoro dainos ir vaizdo klipo „Šėtone, prašau“ išgarsėjęs komiškų vaizdo įrašų autorius Vaidotas Grincevičius, savo gerbėjams geriau žinomas tiesiog kaip Whydotas, šiuo metu dažnai bendrauja su pareigūnais, mat dėl minėto kūrinio jam gresia teisinė atsakomybė. Vaikinas kaltinamas neapykantos kurstymu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2014, 7:46 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 6:15 AM

Iš V.Grincevičiaus kompiuterį atėmę pareigūnai susidūrė su rimta problema – kompiuteris buvo apsaugotas slaptažodžiu. Policijos tyrėjams pasiteiravus, koks jis, V.Grincevičius paaiškino, kad slaptažodis skamba labai nepadoriai, todėl jis gali jį atsiųsti trumpąja žinute.

Kaip ir žadėjo, vaikinas slaptažodį išsiuntė, net ir atsiprašė pareigūnų, kad šis skamba nepadoriai, tiesa, policininko reakcija buvo atlaidi – „nieko tokio“ atrašė pareigūnas.

Dėl juodo humoro dainos ir vaizdo klipo „Šėtone, prašau“ Vaidotui gresia teisinė atsakomybė. Teisėsauga V.Grincevičiumi susidomėjo po „Bendraukime“ pasirodžiusio straipsnio „Motina pakraupo supratusi, iš ko juokiasi jos paauglys sūnus“.

Po pareiškimo V.Grincevičiaus namuose apsilankė policijos pareigūnai. Jie konfiskavo tris kompiuterius ir vieną filmavimo kamerą.

„Žmonės, ginantys vaikų teisės, nesuprato mūsų turinio, kad tai yra vaikų auklėjimas. Vaikai yra labai nagli šiais laikais, mes norėjome, kad jie jaustų daugiau pagarbos suaugusiesiems. Vadinasi, nesuprato – daina dviprasmiška. Aš nesijaučiu kaltas ir kuo nors nusikaltęs ar padaręs bloga. Kodėl tuomet atsakomybėn netraukia kitų žmonių, pavyzdžiui, Algio Ramanausko? Tai elementarus juodas humoras“, – sakė dvejopus standartus įžvelgęs V.Grincevičius.

 Jam pareikšti įtarimai neapykantos ir smurto kurstymu. V.Grincevičius nori viską išspręsti gražiuoju, o jeigu bus paskirtos baudos – jas sumokėti. Užtat Vaidoto gerbėjai stojo už jį mūru – palaiko ir be perstojo kelia jo uždraustąją dainą į „YouTube“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.