Apsilankymas Lrytas.lt redakcijoje įkvėpė studentus

Norėdami susipažinti su žurnalistinio darbo subtilybėmis bei pamatyti elektroninės žiniasklaidos virtuvę iš arčiau, 2014 metų lapkričio viduryje Klaipėdos universiteto III kurso žurnalistikos studentai su prof. dr. Daiva Janavičiene išvyko į Vilniuje esančią lrytas.lt redakciją. Nepabūgę ilgo kelio žurnalistikos studentai tiesiogiai bendravo su lrytas.lt direktoriumi Ričardu Baltaduoniu, vyriausiuoju redaktoriumi Liudu Dapkumi, jo pavaduotoju Artūru Pučėta bei fotografu – žurnalistu Vidmantu Balkūnu.

Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Damašiūtė, Egidijus Zavadzkis, Mantas Ignatjevas

2014-11-18 16:23, atnaujinta 2018-01-21 04:23

Istorija, dabartis, ateitis

Lrytas.lt vyr. redaktoriaus pavaduotojas A. Pučėta pasakojo, jog portalas lrytas.lt buvo įkurtas 1997 m. liepos 24 d. Pagrindinis kūrėjų tikslas buvo sukurti skaitmeninę laikraščio „Lietuvos rytas“ versiją, skirtą užsienyje gyvenantiems lietuviams. Šio projekto imtis paskatino technologinės medijų permainos ir poreikis spausdintą laikraščio variantą padaryti greitai pasiekiamą emigrantams

Portalo atsiradimas sutapo su jubiliejiniu 2000-uoju dienraščio numeriu. 2007 m. portale pasirodė vaizdo naujienos, kurių dėka skaitytojai gali matyti ne tik tekstą ar nuotraukas, bet ir filmuotą medžiagą. Lrytas.lt taip pat turi skiltį „Bendraukime“, kuri suteikia galimybę skaitytojams įlįsti į žurnalisto kailį ir patiems tiesiogiai kurti ir skelbti naujienas.

Vyr. Redaktoriaus pavaduotojas A.Pučėta skatino studentus bendradarbiauti.  „Niekada nebijokite, visą laiką reikia drąsiai bandyti, daryti, niekada negali žinoti, kas iš to išeis, kokios sulauksite reakcijos. Jeigu nieko nedarysite tai ir nesulauksite jokios reakcijos“, – kalbėjo A.Pučėta.

Šiuo metu lrytas.lt portalas yra trečias pagal populiarumą Lietuvoje. Komandos nariai neslepia, kad jų tikslas – tapti pačiais skaitomiausiais mūsų šalyje.

Didžiausią įspūdį paliko pokalbis su reporteriu V. Balkūnu

Ne vienerių metų patirtį sukaupęs fotografas ir žurnalistas Vidmantas Balkūnas dalinosi savo darbo specifika, metodika ir ypatumais. Anot V.Balkūno žurnalistas turi būti universalus – mokėti komunikuoti su žmonėmis, sugebėti filmuoti ir fotografuoti.

Kalbėdamas jauniesiems kolegoms, reporteris pabrėžė, kaip svarbu ne tik mokėti sukurti profesionalų žurnalistinį produktą, bet ir gebėti jį parduoti.

„Realybė yra tokia, kad į įvykio vietą dažniausiai yra siunčiamas tik vienas žmogus. Mokykitės būti šimtarankiais – reikia mokėti viską, nuo fotografavimo iki medžiagos surašymo, norint įsitvirtinti žiniasklaidos rinkoje“, – teigė V. Balkūnas.

Studentų lūkesčiai pasiteisino

Nors vizitas „Lietuvos ryto“ redakcijoje truko vos keletą valandų, trečiakursiai spėjo gauti atsakymus į jiems rūpimus klausimus. Pasisėmę žinių, nusiteikimo bei profesionalų energijos studentai iškeliavo namo. Gausybė patarimų, specialistų paskatinimas ir išgirstos istorijos įkvėpė būsimus žurnalistus siekti savo tikslų ir svajonių.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.