Lietuvis Nikaragvoje tapo neeilinės dramos dalyviu

Nikaragvoje atostogaujantis Mindaugas tapo neeilinio įvykio liudininku. Dienas su žmona prie Ramiojo vandenyno leidęs vyras lapkričio 14-ąją kartu su vietos gyventojais gelbėjo į krantą atplaukusį banginį.

Kartu su vietos gyventojais ir kitais užsieniečiais banginį gelbėjo ir lietuvis Mindaugas (dešinėje apačioje).<br>„Scanpix“ nuotr.
Kartu su vietos gyventojais ir kitais užsieniečiais banginį gelbėjo ir lietuvis Mindaugas (dešinėje apačioje).<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2014, 11:58 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:00 AM

Pora pasidalijo su „Bendraukime“ skaitytojais vaizdo įrašu, kuriame įamžino žmonių pastangas sugrąžinti jūrų milžiną atgal į gelmes.

„Kai išgirdome, kad į krantą išplaukė banginis, nesvarstydami nuvažiavome į įvykio vietą,“ - prie svetainėje „Youtube“ patalpinto filmuko rašė iš Urugvajaus kilusi Mindaugo žmona. 

„Kai atvykome, pamatėme banginį ir žmones, kurie bandė jam padėti. Tiek vietos gyventojai, tiek užsieniečiai darė viską, ką galėjo, kad bangos banginio neišstumtų dar toliau į seklumą.

Nežinia, kodėl gyvūnas ten atsidūrė. Yra dvi teorijos: arba jis prarado krypties nuovoką, arba sirgo ir išplaukė į krantą numirti.

Panašu, kad banginis į krantą atplaukė apie 11 val. 30 min. Mes atvažiavome apie 16 val. Esu beveik 100 proc. tikra, kad banginis nekvėpavo. Kiti žmonės, atvykę maždaug valanda anksčiau, teigė, jog tada gyvūnas dar kvėpavo.

Kiek pafilmavę, padėjome kamerą ir nubridome į pagalbą. Mano vyras kartu su kitais žmonėmis laikė banginio galvą, o aš drauge su kitais bandžiau jį apsukti. Mūsų tikslas buvo nukreipti jo galvą į jūrą. 

Prasidėjo potvynis, kiekviena banga buvo vis stipresnė ir stipresnė, mums tapo vis sunkiau. Galiausiai saulė ėmė leistis, ir žmonės pradėjo skirstytis. Mes pasilikome ten iki tamsos.

Po maždaug dviejų valandų atvyko uniformuoti žmonės (kaip supratau – policininkai) su prožektoriais, jie pašvietė į banginio akį, kad pamatytų, ar jis yra gyvas, tačiau jokios reakcijos į šviesą nebuvo. Banginis nejudėjo, nerodė jokių gyvybės ženklų.

Lapkričio 16-ąją, sekmadienio rytą grįžome į tą pačią vietą. Banginio jūroje jau nebebuvo, jis palaidotas paplūdimyje. Žvejai ir kiti vietos žmonės su ekskavatoriais iškasė didžiulę duobę, ten jį ir užkasė.

Tai nebuvo pati linksmiausia mano gyvenimo diena. Stengiuosi galvoti, kad gyvūnas merdėjo, todėl išplaukė į krantą, bet kartu neapleidžia mintys, kad galbūt jis tiesiog pasiklydo, o mes galėjome jį išgelbėti“, - rašė moteris.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.