Vilnietis kieme kaimynams įrengė spąstus

„Vilnius. Zanavykų gatvės kieme – spąstai vakare, o kai kam – ir privati aikštelė automobiliui“, – tokio skundo „Bendraukime“ sulaukė iš skaitytojos Onos. Moteris atsiuntė nuotraukas, kuriose matyti automobilių stovėjimo aikštelėje įrengta spyna, kuri užrakinama, kad toje vietoje niekas negalėtų statyti savo transporto priemonės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2014, 9:54 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:38 PM

„Manau, kad tai nelegalus įrenginys, nes ant jo nėra jokio atšvaito“, – rašė Ona.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos saugaus miesto departamento viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Andžejus Dinikis teigė, jog analogišką pranešimą savivaldybė jau gavo ir iš kito vietos gyventojo. Anot jo, ar įrenginys įsirengtas teisėtai, šiuo metu tikrinama. „Vilniaus miesto tvarkymo ir švaros taisyklių 15.20 punkte yra nustatyta, kad yra draudžiama eismo zonose įrengti, eksploatuoti ar naudoti technines eismo reguliavimo priemones (kelio ženklus, kelių ženklinimą, šviesoforus, atitvarus, užtvarus, eismo saugumo saleles, greičio mažinimo kalnelius, informacinius ar kitokius stovus ir kt.) be leidimo, kuris išduodamas pagal savivaldybės administracijos direktoriaus patvirtintą Techninių eismo reguliavimo priemonių įrengimo ir jų priežiūros Vilniaus mieste tvarkos aprašą. Asmeniui, pažeidusiam šias taisykles, gresia administracinė atsakomybė, numatyta Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 161 straipsnyje (Savivaldybių tarybų patvirtintų miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas, taip pat miestų ir gyvenamųjų vietovių statinių tinkamos priežiūros taisyklių nesilaikymas – užtraukia įspėjimą arba baudą iki dviejų tūkstančių litų.)“ – teigė A.Dinikis.

Gruodžio 13 d. iš Onos sulaukėme žinios, kad nelegalus įrenginys pašalintas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.