Miške du negyvus šernus radęs vyras sunerimo

Sekmadienį Rokiškio rajono Obelių seniūnijos gyventojas išėjęs į mišką pasivaikščioti aptiko du negyvus šernus. Nugaišę gyvūnai rasti Audronių 1 kaime, Žvėrinčiaus miške. Vyras sunerimo ir nusprendė apie tai informuoti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT), apie įvykį jis parašė tarnybos tinklalapyje. Jis įtaria, kad šernai gali būti kritę dėl afrikinių kiaulių maro.

Daugiau nuotraukų (1)

Skaitytojas

Dec 14, 2014, 7:27 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 5:02 AM

Norėdamas perspėti jis pasidalino nuotraukomis su „Bendraukime“ skaitytojais.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba intensyviai vykdo naminių ir laukinių gyvūnų stebėseną, tačiau vis nauji maro atvejai rodo, kaip sudėtinga kovoti su šiuo virusu, nuspėti jo plitimo mastus. Mūsų šalies kiaulių augintojai turi būti itin budrūs, stebėti ir tikrinti kiaules, griežtai laikytis biosaugos priemonių ūkiuose, vengti laukinių gyvūnų kontakto su naminiais.

Afrikinio kiaulių maro situacija sudėtinga ir kaimyninėse valstybėse, nes nuolat gaunami pranešimai apie vis naujus viruso židinius Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje. Latvijoje nuo šių metų birželio mėnesio iki dabar nustatytas 131 afrikinio kiaulių maro atvejis laukinėje faunoje ir 32 – kiaulių laikymo vietose, Lenkijoje – 25 židiniai laukinėje faunoje ir 2 – kiaulių laikymo vietose, Estijoje – 38 atvejai laukinėje faunoje, kiaulių laikymo vietose šis virusas nenustatytas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.