Kauniečio verslininko dovana pravirkdė benamį

„Kiek kitokios, neeilinės Šv. Kalėdos arba viena diena Kaune. Pasveikinkime artimuosius, bet neužmirškime ir jų....“ – toks užrašas prie vaizdo įrašo, kuriame labai netradiciškai džiuginami benamiai, socialiniame tinkle „Facebook“ sukėlė įvairių reakcijų bangą.

Kauniečio dovanos sugraudino benamius.
Kauniečio dovanos sugraudino benamius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-26 16:38, atnaujinta 2018-01-18 05:33

Dovanojo duonos, žuvies ir degtinės

Kauniečio Kęstučio Fedirkos idėja, kaip pasveikinti Kauno benamius, neliko nepastebėta. Vyras prekybos centre nupirko maisto produktų – duonos, žuvies, šaltienos ir keliolika butelių degtinės, o tuomet leidosi po Kauno benamių pamėgtas vietas ir visas šias lauktuves dalijo benamiams.

Pamatę, jog jiems dovanojami maisto produktai, Kauno gatvėse sutikti benamiai puldavo dėkoti geradariui, o štai kuomet į rankas būdavo įduodamas butelis kokybiškos suomiškos degtinės, dažnas tokios dovanos gavėjas net ašarą išspaudė. Veikiausiai ne pats degtinės dovanojimo faktas, o netikėtumo momentas, kuomet buvo prašoma ko nors palinkėti taip sugraudino Kauno benamius.

Linkėjimai liejosi kaip gausybės rago: laimės, sveikatos ir sėkmės, o dažną suvargusį veidą nušvietė ir nuoširdi šypsena.

Kol vieni smerkė, kiti gyrė

Nors tokia kauniečio akcija sulaukė daug kritikos, esą nuo kada benamiu girdymas degtine laikomas geru darbu, vis tik atsirado ir palaikančių tokią iniciatyvą: „Geriau daryti kažką negu nedaryti nieko. Visada lieka kaltas tas, kuris kažką daro.

Kritikuoti mokam visi, bet kažką padaryti geba tik vienetai. Kad ir kaip būtų smerkiama ši gerumo akcija, manau kažkam ji tikrai padarė šventę“, – komentaruose prie vaizdo įrašo nuomonę išsakė viena kauniečio bičiulė. Pritarusių tokiai akcijai buvo ir daugiau: „Teisingai žmogus pasielgė, todėl, kad jų neperauklėsi per metus ir neatpratinsi gerti“, – rašė kito komentaro autorė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.