Ekstremalus padangų pūtimas, kokio dar nesate matę

Vilkikų vairuotojai turi būti pasiruošę visokiems netikėtumams ir žinoti, kaip spręsti kelyje kilusias problemas. „Bendraukime“ skaitytojas Vasilijus pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matomas neįprastas padangos pripūtimo būdas.

Anot autoriaus, tokį padangų pūtimo būdą vilkikų vairuotojai naudoja kai nėra galimybės nuvažiuoti į servisą.<br>Stop kadras
Anot autoriaus, tokį padangų pūtimo būdą vilkikų vairuotojai naudoja kai nėra galimybės nuvažiuoti į servisą.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2015, 10:09 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:03 AM

„Čia panaudotas aerozolinis balionėlis su greitai užsiliepsnojančiu skysčiu, bet tinka ir benzinas. Šio manevro esmė – labai staigiai į padangą prileisti oro, kad ji išsipūstų ir padangos kordas apžiotų ratlankį, o toliau galima pūsti ratą iki reikiamo slėgio“, – apie vaizdo įrašą pasakojo Vasilijus.

Vyras aiškino, kad visiškai be oro esantį vilkiko ratą pripūsti pūtimo žarna neįmanoma, nes pro tarpą tarp kordo ir ratlankio tas oras paprasčiausiai išeina.

„Yra du būdai pripūsti vilkiko padangą, kai ji visiškai be oro. Vaizdo įraše – vienas iš jų. Kitas būdas, kai vietoj degaus skysčio įpučiamas didelis kiekis suspausto oro. Kadangi tai galima padaryti tik servise, bet jį ne visada rasi, iš bėdos galima pripūsti ir tokiu būdu. O ką daryt, jei kitos išeities nėra?

Žinoma, degų skystį reikia uždegti, o tokį darbą atlikti be patirties yra gana pavojinga“, – įspėjo vyras.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.