Kauno žvejus stebina iš tvenkinio traukiami egzotiški laimikiai

Sekmadienis, kovo 15-ji, pasitaikė saulėta, todėl aš su Virginijumi Rugieniu neišlaikėme – čiupome lengvas plūdines meškeres ir patraukėme prie Neries.

Kauniečiai bičiuliai džiaugėsi sėkminga žūkle.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kauniečiai bičiuliai džiaugėsi sėkminga žūkle.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilius Mažeika

Mar 20, 2015, 2:47 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 4:27 PM

Neryje tik vienoje nedidelėje įlankoje, į kurią įteka upelis, kibo aukšlės. Bet mes, nusprendę netrukdyti čia gaudžiusiam žvejui, patraukėme pakrante tolyn.

Prie Neries žvejų buvo, bet sutiktieji nebuvo nieko sugavę. Nieko ir mes nepagavome Neryje, todėl nutarėme nueiti į septinto forto tvenkinį – gal pavyks sugauti nors rotanų. Tvenkinyje rotanai taip pat nekibo.

Virginijus, užkabinęs ant kabliuko mažą baltą slieką, meškerę užmetė prie pat apsemto krūmo šakų. Netrukus jam užkibo didžiulis ešerys. Mariose pasitaiko ir didesnių, bet tokiame nedideliame tvenkinyje tokį didelį ešerį mačiau pirmą kartą. Visi žvejai stebėjosi jį išvydę – niekas čia tokio nebuvo sugavęs. Ešerį pasvėrėme parduotuvėje – žuvis buvo 534 gramų svorio.

Septinto forto tvenkinys jau daug metų stebina žvejus  čia sugaunamais neįprastais laimikiais. Pernai žvejas šiame tvenkinyje ištraukė apie kilogramo oranžinį japoninį karpį. 

Gintautas Šorys pernai čia sugavo du mažesnius raudonus japoninius karpius. Čia dažnai žvejojantis berniukas Edgaras sakė, kad pernai jam prie pat kranto atsikabino ir pabėgo daugiau nei kilogramo japoninis spalvotasis karpis.

Žvejams tvenkinyje neretai užkimba ir spalvotųjų kininių karosų bei iš jų išvestų auksinių žuvelių (dažniausiai kometos ir šubunkinai, nors buvo sugauta ir balerina), taip pat – vaivorykštinių upėtakių, karšių, žiobriukų, aukšlių, pūgžlių, nedidelių šamų, orfų, plakių, lynų. Vasarą po nulinkusiomis medžių šakomis galima stebėti būrius stambių šapalų, tarp kurių teko matyti ir meknių, lydekų, nemažą salatį. 

Reikia pripažinti, kad įvairiausioms žuvims peržiemoti nedideliame tvenkinyje labai padeda ir pastaruoju metu pasitaikiusios švelnios žiemos. Be to, ir pats septinto forto tvenkinys yra nepaprastas – kai visur pakrantėse dar stovi ledas, čia, palei forto sieną žioji atšutęs nemažas plyšys, kur žuvys laisvai suplaukia prie atviro vandens.

Kauno septinto forto tvenkinyje buvo sugautos ir didžiausios Lietuvoje saulažuvės.

„Nors sugavome tik vieną žuvį, toks didžiulis ešerys – puikus sezono atidarymas“, – tariu laimingajam žvejui Virginijui Rugieniui.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime" temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.