Vilnietė tapo nežmoniško pasipelnymo plano liudininke

Šitokio nuotykio savo gyvenime dar neturėjau. Įtariu, kad susidūriau su tėvais, kurie norėjo pasipelnyti, rizikuodami savo mažylio sveikata, o gal net gyvybe. Nusprendžiau pasidalinti savo pasakojimu, nes šis įvykis mane tikrai sukrėtė. 

Man pasirodė, kad vyras taip elgiasi gal net ne pirmą kartą ir taip bando pasipelnyti iš kitų, vos nekišdamas vaiką po ratais.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Man pasirodė, kad vyras taip elgiasi gal net ne pirmą kartą ir taip bando pasipelnyti iš kitų, vos nekišdamas vaiką po ratais.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina

2018-04-27 16:32

Ramiai ir lėtai važiavau su vaikais Šiaurės miestelyje Vilniuje, kai iš tolo pamačiau šeimą, keistai stovinčią šalikelėje. Kadangi jokios perėjos aplinkui nebuvo, pamaniau, jog jie ketina pereiti gatvę. Sulėtinau greitį, norėdama juos praleisti.

Nors tai buvo gana judri gatvė, mane nustebino jų keistas elgesys. Pirmiausia gatvę perėjo moteris, o paskui ją – tėvas, laikydamas ant rankų mažametį vaiką. Sustojau. Ir ką jūs manote? Tėvas pradėjo eiti per gatvę, kuo ramiausiai atsitūpė šalia mano sustojusios mašinos ir atsuko vaiką į ją. Net stumtelėjo. 

Kadangi tai truko kelias minutes, o jie buvo viduryje gatvės, labai švelniai pyptelėjau. Tada tėvas pradėjo keiktis ir plūstis necenzūriniais žodžiais. Jis pradėjo rėkti, ar nematau, kad ant žmonių važiuoju, kad tai man kainuos, kad turėsiu susimokėti.

Kadangi buvau visu šimtu procentų įsitikinusi, kad vyras su vaiku buvo bent per metrą nuo mano mašinos, suvokiau, kad kažkas čia įtartina. Man pasirodė, kad jis taip elgiasi gal net ne pirmą kartą ir taip bando pasipelnyti iš kitų, vos ne kišdamas vaiką po ratais.

Tada prasidariau langą, nufotografavau juos telefonu ir pasiūliau, jeigu yra kokių nors problemų, tučtuojau kviesti policiją. Tai išgirdusi moteris pradėjo sparčiai žingsniuoti į kitą pusę, o vyras su vaiku plūsdamasis irgi paspartino žingsnį.

Supratau, kad šitaip visko nenoriu palikti ir pradėjau važiuoti paskui juos. Vyras elgėsi labai agresyviai ir, priėjęs prie mašinos, užlenkė mano mašinos veidrodėlį.

Istorija galbūt būtų paprasta, bet mane ypač šokiravo vyro elgesys. Tai tikrai nebuvo atsitiktinumas ar nesusipratimas. Po įvykio buvau tikra, kad jis, nužiūrėjęs mano gana prabangų visureigį, galbūt pagalvojo, kad galės pasipelnyti, ir taip pasielgė sąmoningai.

* * *

Tai toli gražu ne pirmas atvejis, kai sostinėje panašiai mėginama apgaudinėti patiklesnius vairuotojus.

Praėjusiais metais Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje 47 metų Artūrui Ragauskui. Jis  laikomas avarijų inscenizavimo virtuozu.

A.Ragauskui buvo pareikšti kaltinimai už tai, kad jis 2013-ųjų balandį stovėdamas pėsčiųjų  perėjoje Vilniuje ir pamatęs, kad pradėjo važiuoti automobilis, išbėgo prieš jį į važiuojamąją kelio dalį ir atsitrenkė į keleivio duris. Kai automobilio vairuotojas sustojo, A.Ragauskas pareiškė, kad sužalojo jam koją.

Už tai, kad nebūtų pranešta apie eismo įvykį policijai, A.Ragauskas pareikalavo sumokėti 400 litų. Subendrinęs bausmę, teismas A.Ragauską 1 metams 8 mėnesiams pasiuntė už grotų. Be to, jam skirta 1040 litų bauda.

Teismo nuosprendį A.Ragauskas išklausė jau dvyliktą kartą. Ir vis už tą patį apgaulės būdą: A.Ragauskas imituoja eismo įvykį, o po to reikalauja pinigų, kad nebūtų pranešta policijai.

* * *

Lietuvos kelių policijos tarnybos vyresniosios specialistės Marijos Kazanovič teigimu, esant konfliktinei situacijai asmuo privalo laikytis tvarkos, numatytos Kelių eismo taisyklėse.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.