Išsikepė prekybos centre pirktų šašlykų ir pasibjaurėjo

Paprastai šašlykams mėsą perku ir marinuoju pati, bet šį savaitgalį skubėjau ir pasirinkau rizikingą variantą – nusipirkti kepimui ant iešmų paruoštos mėsos prekybos centre. Galvojau – na, jau tikrai baigėsi laikai, kai vietoj sprandinės galėjai nusipirkti šašlyką iš mentės. Bus ir švieži, nes prieš ilgąjį savaitgalį juos tikriausiai parduoda tonomis.

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Poilsiautoja gamtoje

Jul 6, 2015, 12:48 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 7:38 PM

Šašlykas buvo marinuotas su majonezu, aštriais prieskoniais. Na, bent jau ant pakuotės taip buvo parašyta. Bet nė žodžio apie jokias papildomas medžiagas ar dažus. Nepatiko tas majonezo glitumas ir jo kiekis ant mėsos, bet nesiskundžiu – juk pati nusipirkau.

Tada kepu. Kepu, kepu, kepu. Ant nedidelio karščio, nes sveikatos specialistė per televizorių sakė gerai apdoroti mėsą termiškai, kad neapsinuodytume. Taigi kepu, kepu – matau, kad neužteks žarijų. Vyras vėl pakuria laužą, dar padeginam ir pabaigiu kept. Iš viso, neskaitant pertraukos, kepiau apie 45 minutes.

Vis dėlto abejojau, ar man pavyko gerai juos iškepti, nes spalva buvo kiek blyškoka, nors, atrodė, paskrudinau. Tad reikia ragaut. Jeigu mėsa bus nors kiek tąsi, aišku – reikia dar pakept.

Pirmas kąsnis nieko, tik pagalvoju, kad sūroka. Antras kąsnis – nesuprantu: tarp dantų – kažkokia neaiški masė, lyg būtų kažkas tarp mėsos ir kremzlės. Kramtau ir nesuprantu, ką kramtau. Kažką mėsos skonio.

Gerai apžiūriu – gal akys supras? Perpjautas šašlykas atrodo kaip pusžalis – išorėje – burokų spalvos mėsa, viduryje – chaki. Kitas – pusiau burokų, pusiau chaki spalvos. Sakytum – pusžalis ir tiek. Bet kai kandu – netįsta nė kiek, sakyčiau, iškepusi. Ir išvis – tiesiog kažkokia keista masė.

Pasidarė šlykštu. Nuo vaizdo ir skonio neatitikimo netgi kurį laiką buvo bloga. Tada nusprendžiau nufotografuoti tuos prekybos centro šašlykus ir paklausti visų – ar tik mums jie pasirodė tokie bjaurūs, ar  pirktiniai šašlykai kaip ir buvo, taip ir liko blogis?

Keliu retorinį klausimą: ar prekybininkai į maistą tikrai deda tik tai, kas parašyta ant pakuotės? Kirsčiau lažybų, kad buvo pridėta kokio nors mėsos minkštiklio, kad net žalias šašlykas būtų lengvai sukramtomas.

Netgi šovė į galvą, kad gal ten buvo visai ne sprandinė, o kokios nors mėsos klijais suklijuotos atliekos – kas per tą majonezo sluoksnį supras?

Fui. Po šio savaitgalio galutinai nusprendžiau – daugiau jokių prekybos centrų šašlykų. Nebent nori jais šert savo šunį – ką mes ir padarėm.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.