Šeimos poilsį pajūryje sudrumstė šlykštūs vaizdai

Praėjusį savaitgalį mūsų šeima, kaip ir daugybė kitų, praleido Palangoje. Oras puikus, jūra – šilta, tad džiaugėmės ir mėgavomės gamtos dovanomis. Tik nesitikėjome, kad gamtos dovanos ne visuomet būna tokios malonios.

Vienas žirgas grakščiai pakėlė uodegą ir čia pat atliko gamtinius reikalus. Paplūdimyje, kur vos už kelių metrų deginosi žmonės!<br>Skaitytojų nuotr.
Vienas žirgas grakščiai pakėlė uodegą ir čia pat atliko gamtinius reikalus. Paplūdimyje, kur vos už kelių metrų deginosi žmonės!<br>Skaitytojų nuotr.
Arklys – gamtos padaras, jo neišauklėsi, kur nusilengvinti.<br>Skaitytojų nuotr.
Arklys – gamtos padaras, jo neišauklėsi, kur nusilengvinti.<br>Skaitytojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Šimkų šeima iš Vilniaus

Jul 8, 2015, 9:20 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 6:52 AM

Pirmą dieną praleidę pilname žmonių paplūdimyje Palangoje kitą dieną nutarėme patraukti ten, kur erdviau. Tuo labiau, kad mūsų kompanijoje buvo vaikų, kuriems norėjosi lakstyti, dūkti ir žaisti.

Dviračiais per gražius pušynėlius patraukėme link Nemirsetos. Paplūdimyje buvo daug vietos, tad apsidžiaugėme pabėgę iš žmonių šurmulio. Įsitaisėme ir pradėjome mėgautis saule ir vandeniu.

Neilgai trukus mūsų ir kitų poilsiautojų dėmesį patraukė penki jojikai su žirgais. Iš miško pusės pasirodę žirgai nusileido per kopą ir išsirikiavę eilute sustojo.

Tuo metu vienas žirgas grakščiai pakėlė uodegą ir čia pat atliko gamtinius reikalus. Paplūdimyje, kur vos už kelių metrų deginosi žmonės!

Po to, grakščiai aplenkdami gulinčius poilsiautojus, žirgai paėjo pajūriu gal 50 metrų, pakilo aukštyn per kopas ir išnyko miškelyje.

Arklys – gamtos padaras, jo neišauklėsi, kur nusilengvinti. Tačiau apstulbome pamatę, kad jojikai pasitraukė nesutvarkę išmatų. Turbūt taip pat žado neteko visi poilsiautojai, nes nė vienas garsiai neištarė nė žodžio.

Apsidairę išvydome ir daugiau arklių „palikimų“ – ir šviežių, ir jau sudžiūvusių. Netoliese esantys žirgynai, matyt, rengia tokias „ekskursijas“ pajūriu, norėdami pritraukti daugiau lankytojų. Atrodytų, romantiška, tačiau kai pamatai, ką jie po savęs palieka, visa romantika išgaruoja.

Visi jau žinome, kad paplūdimiuose negalima lankytis su šunimis. Tačiau su žirgais, išeitų, galima?

Apsidžiaugę, kad judrūs mūsų vaikai nespėjo įlipti į arklio š..., pasitraukėme tolėliau nuo ekskursijų „tako“. Tą patį padarė ir kiti poilsiautojai. Ir teisingai, nes už keliolikos minučių pasirodė kita „ekskursija“.

Labai gaila, kad dergiamas toks gražus pajūrio ruožas. Kitą kartą atvykus į svečius norėtųsi ilsėtis švariame paplūdimyje, o tiems, kurie organizuoja ir perka šias pramogas, linkėtume patiems pagulėti paplūdimyje šalia arklio mėšlo krūvelės.

* * *

Palangos miesto policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininko Gintauto Pocevičiaus komentaras:

„Jodinėti žirgais pajūriu yra draudžiama. Tokį draudimą numato Palangos miesto tarybos patvirtintos Palangos miesto tvarkymo ir švaros taisyklės. Pagal jas draudžiama jodinėti žirgais pėsčiųjų takais, kopose, paplūdimiuose, žaliuosiuose plotuose, ant vejos.

Nepaisantiems šio draudimo gresia įspėjimas arba bauda iki 579 eurų.

Pernai ir ankstesniais metais esame nubaudę keletą jodinėtojų, kurie pažeidė šias taisykles

Išimtis numatoma tiktai valstybės ir savivaldybės renginių metu“.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.