Absurdiška Kauno oro uosto rinkliava įsiutino vairuotoją

Įdomus ir originalus uždarbiavimo metodas sukurtas Kauno oro uosto stovėjimo aikštelėje. Iš tiesų, taip sugalvoti gali tik Kaunas, juk čia neskraido tiek lėktuvų, kiek Vilniuje, o užsidirbti juk norisi. Alternatyvų, kur kitur pastatyti automobilį Kauno oro uoste, žinoma, nėra.

Alternatyvų, kur kitur pastatyti automobilį Kauno oro uoste, žinoma, nėra.<br>Nuotr. iš archyvo
Alternatyvų, kur kitur pastatyti automobilį Kauno oro uoste, žinoma, nėra.<br>Nuotr. iš archyvo
Juk nevargsi bėgiodamas, o taip savanoriškai paliksi tuos euro centukus oro uostui uždirbti.<br>Edvardo nuotr.
Juk nevargsi bėgiodamas, o taip savanoriškai paliksi tuos euro centukus oro uostui uždirbti.<br>Edvardo nuotr.
Alternatyvų, kur kitur pastatyti automobilį Kauno oro uoste, žinoma, nėra.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Alternatyvų, kur kitur pastatyti automobilį Kauno oro uoste, žinoma, nėra.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Edvardas

2015-07-15 13:38, atnaujinta 2017-10-26 02:35

Čia, kaip civilizuotoje šalyje, yra įrengtos modernios stovėjimo aikštelės, stovi aparatai apmokėjimui. Viskas kaip ir teisėta, logiška, bet... Aparatas neteikia grąžos 20 euro centų monetomis. Žinoma, kad pasiimtum tą 20 euro centų monetą, reikia eiti į oro uosto kasą ir turi tai padaryti per valandą, bet kol tu eisi pasiimti to 20 centų, už stovėjimą vėl turėsi mokėti.

Taip kad tikrai nevargsi taip bėgioti pirmyn atgal ir taip savanoriškai paliksi tuos euro centukus oro uostui uždirbti. Viskas logiška ir labai lietuviška.

Tam, kad išrašytų sąskaitą-faktūrą už stovėjimą, taip pat reikia eiti į oro uosto kasą. O kur laikyti automobilį, kol ją išrašys? Trumpam pastatyti automobilį be vairuotojo prie oro uosto yra neįmanoma, nes pažeisi Kelių eismo taisykles ir būsi fotografuojamas...

Taigi, jeigu norėsi sąskaitos-faktūros už automobilio stovėjimą aikštelėje – gausi baudą. Viskas yra dėl pelno, o žmogus tegul greičiau išvažiuoja iš čia.

***

Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovės Indrės Baltrušaitienės komentaras:

Kauno oro uostas atsiprašo keleivio už patirtus nemalonumus. Visuomet rekomenduojame ir prašome keleivių kreiptis tiesiai į mus, kad išvengtume galimų nesusipratimų.

Šis konkretus nesusipratimas įvyko dėl susiklosčiusios įprastos situacijos, kai mokėjimo kasoje tiesiog pasibaigė 20 euro centų monetos, ir jeigu keleivis būtų kreipęsis į Kauno oro uosto informacijos centrą, jam tikrai nebūtų reikėję mokėti už papildomą stovėjimo laiką, kurį jis sugaišo atsiimdamas skolą.

Ateityje, įvykus panašiam įvykiui, rekomenduojame kreiptis į informacijos centrą ir jo darbuotojai tikrai padės išspręsti visus kilusius klausimus. Panaši situacija yra dėl PVM sąskaitos-faktūros. Kauno oro uosto stovėjimo aikštelėse, jau apmokėjus už stovėjimą, automobiliui išvažiuoti yra skirta 20 min.

Apmokėjus už stovėjimą automatinėje kasoje, keleivis turi pakankamai laiko nueiti iki informacijos centro ir sulaukti PVM sąskaitos-faktūros. Šalia Kauno oro uosto keleivių terminalo yra zona, pažymėta ženklu „stovėti draudžiama“. Už trumpą sustojimą šioje zonoje vairuotojai nėra iš karto baudžiami.

Informacijos centras per oro uoste įrengtus garsiakalbius praneša automobilio valstybinį numerį ir paprašo vairuotojo geranoriškai patraukti automobilį. Keleivis, būdamas prie informacijos centro, gali tiesiogiai pranešti jo darbuotojui, kad tai yra jo automobilis ir už tokį pažeidimą nebūtų baudžiamas.

Netolimoje ateityje planuojame atnaujinti savo stovėjimo aikštelių įrangą, kuri klientui suteiks daugiau lankstumo, bus suteikta galimybė už paslaugas atsiskaityti banko kortele“, – sakė atstovė.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.