Merginą sukrėtė gailus vaizdas Vilniaus daugiabučio balkone

Sveiki. Norėčiau pasidalinti pasakojimu apie vaizdą, kurį teko pamatyti trečiadienį, rugpjūčio 5 d. Pašilaičiuose, Perkūnkiemio gatvėje. Tai įvyko apie 13 val., kai oro temperatūra lauke siekė 33 laipsnius karščio.

Balkone per karščius paliktas šunelis gailiai kaukė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Balkone per karščius paliktas šunelis gailiai kaukė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Balkone per karščius paliktas šunelis gailiai kaukė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Balkone per karščius paliktas šunelis gailiai kaukė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rusnė

Aug 6, 2015, 1:18 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 7:29 PM

Išlipusi iš mašinos pamačiau, jog pro balkono kraštą į mane žiūri mažas baltas, matyt, škotų terjero veislės šuniukas. Vargšas mažylis buvo uždarytas balkone, esant pačiam pietų karščiui. Balkone buvo paliktas narvas, ant kurio buvo užtiestas pledas. Matyt, kad būtų pavėsis. Tačiau tokiame karštyje būti net ir pavėsyje šiomis dienomis labai sunku.

Negalėjau klausyt, kaip šunelis staugia, paliktas vienas balkone ir kankinamas karščio. Kadangi laiptinė buvo su kodiniu užraktu, pabandžiau skambinti į kelis butus, gal pataikysiu. Viena močiutė pakėlė – pataikiau į tą patį aukštą, kuriame buvo ir balkone uždarytas šunelis.

Moteris man pasakė, jog kaimynų, kurie laiko tą šunelį, nepažįsta ir jų numerio neturi. Taip pat sakė, jog šunelis staugia jau visą pusdienį. Jaučiausi bejėgė, nes negalėjau nieko padaryti ir niekaip jam pagelbėti.

Tiesiog noriu nusiųsti žinią žmonėms, auginantiems gyvūnus, jog šiomis be proto karštomis dienomis savo augintiniams skirtumėte ypatingą dėmesį ir tinkamai pasirūpintumėte jais, kad jiems nebūtų karšta ir kad jie turėtų gaivaus vandens. Šunys neprakaituoja, turi storą kailį ir negali „pakelti“ tokio karščio taip kaip mes.

* * *

Į redakciją paskambinęs, bet savo pavardės neatskleidęs vyras piktinosi, kad buvo apšmeižtas. Jo teigimu, balkono durys buvo paliktos atdaros ir šunelis bet kada galėjo įeiti į butą, taip pat turėjo vandens.

Vyras taip pat atkreipė dėmesį, kad balkone stovėjo ne narvas, o drabužių džiovykla. Skambinusysis tvirtino, kad buvo išėjęs trumpam – tik valandai pas stomatologą. 

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.