Kaimo žvyrkelyje – tik per plauką nuo tragedijos

Šilutės rajone esančio Tarvydų kaimo gyventojai eidami dulkėtu žvyrkeliu jaustis saugiai negali. Čia nuolat zuja automobiliai, ir tik retas vairuotojas laikosi saugaus greičio. Žinia, lekiant duobėtu keliu automobilį gali ir sumėtyti. Tuo ketvirtadienio pavakarę galėjau įsitikinti ir aš.

Vietiniai kaimo gyventojai pasakoja, kad čia tokie lakstantys kelių gaideliai nėra retenybė.<br>Stop kadras
Vietiniai kaimo gyventojai pasakoja, kad čia tokie lakstantys kelių gaideliai nėra retenybė.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Jonas Valaitis

Sep 2, 2015, 12:29 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 10:11 PM

Vos už keliasdešimt metrų nuo žvyrkeliu esti daugiabučiai, kurių kiemuose karštomis vasaros dienomis krykštauja vaikai, o iš miesto atvykę poilsiautojai smagiai leidžia laiką miške. Neretai tiek vaikai, tiek iš miesto atvykę šilutiškiai ar apylinkių gyventojai vaikštinėja žvyrkeliu. Tačiau, kaip įrodo žemiau esantis vaizdo įrašas, ši pramoga gali kainuoti gyvybę.

Vaizdo įrašą filmuoti pradėjau vos išgirdęs atskriejančią transporto priemonę. Netrukus už miško pasirodė ir automobilis. Viskas baigėsi tuo, kad teko šokti į griovį

Vaizdo įrašę matyti, kaip iš už miško pusės išnyra pavojingai manevruojantis automobilis. Išvažiavęs į priešingą kelio pusę, jis vos ne tik neįvažiavo į griovį, bet ir tik per plauką nekliudė manęs. Išsigelbėjau staigiai įšokęs į griovį.

Tačiau viskas galėjo baigtis daug liūdniau. Vietiniai kaimo gyventojai pasakoja, kad čia tokie lakstantys kelių gaideliai nėra retenybė. Milžinišku greičiu skriejantys automobiliai neretai nepaiso saugaus greičio ir taip kelia pavojų aplinkiniams. Pasak Tarvydų kaime gyvenančių ūkininkų, kartais už vairo sėdasi girti vairuotojai.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.