Malkų ėjusį kelmiškį nustebino Lietuvoje nematytas svečias

Praėjusią savaitę po pietų ėjau parsinešti malkų ir jas bekraudamas labai išsigandau –  kažkoks šuo lenda iš po malkų krūvos ir traukiasi nuo manęs. Žiūriu, kad ten ne šuo, o meškėnas!

Šiandien po pietų ėjau parsinešti malkų ir jas bekraudamas labai išsigandau – kažkoks šuo lenda iš po malkų krūvos ir traukiasi nuo manęs.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Šiandien po pietų ėjau parsinešti malkų ir jas bekraudamas labai išsigandau – kažkoks šuo lenda iš po malkų krūvos ir traukiasi nuo manęs.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Jei vėl aptiksiu meškėną – įamžinsiu ir atsiųsiu.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Jei vėl aptiksiu meškėną – įamžinsiu ir atsiųsiu.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aleksandras Abrutis

Nov 17, 2015, 12:47 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 3:06 AM

Tiesa, labai apžėlęs ir šlapias, tuo metu visą dieną lijo. Nebūčiau taip nustebęs, jei ne faktas, kad gyvenu mažame miškelyje, kurio pavadinimas Aukštmiškis, Kelmės Rajone. Ne, nesu kažkoks urvinis, atsilikęs nuo pasaulio, ar kažkas, kam su psichika negerai ir mėgsta išsigalvoti.

Deja, buvau išsigandęs ir greit grįžau namo, o kai pagalvojau, kad reiktų nufotografuoti, grįžęs ten tik spėjau pamatyti šešėlį, šokantį pro skylę. Jei vėl aptiksiu – įamžinsiu ir atsiųsiu.

***

Gamtininkas Andrius Gaidamavičius teigė, kad veikiausiai iš po malkų išlindęs gyvūnas nebuvo meškėnas.

„Gali būti, kad ten pasirodė usūrinis šuo, nes jie labai panašūs į meškėnus. Skiriasi tik tuo, kad meškėnai laipioja medžiais, o usūriniai šunys – ne, be to, meškėno uodega ilgesnė. Bet iš snukio jie labai panašūs ir žmogui, silpniau pažįstančiam gyvūnus, gali atrodyti, kad pamatė meškėną. 

 Žinoma, dabar Lietuvoje atsiranda ir meškėnų, Rokiškio rajone vienas buvo sumedžiotas. Kuo toliau, tuo bus daugiau – klimatas šyla. Visgi meškėnai labiau linkę pasirodyti mieste – okupuoja Europos miestus ir rausiasi konteineriuose, ieško maisto atliekų. 

Tačiau didesnė tikimybė, kad ten buvo usūrinis šuo, juo labiau, kalbama apie miškelį, o tokie gyvūnai mėgsta karts nuo karto aplankyti sodybas“, – pasakojo A.Gaidamavičius.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.