Jaunuolių eksperimentas Vilniaus centre sukrėtė moterį

Kam mieliau aukotų lietuvis – abortą skubančiai pasidaryti merginai ar neišnešiotiems kūdikiams? Tokį eksperimentą sumanę ir surengę jaunuoliai gavo netikėtą rezultatą. O lrytas.lt skaitytoją Kristiną tiesiog sukrėtė.

A.Mikulskis atliko socialinį eksperimentą ir gavo netikėtą rezultatą.<br>Stop kadras
A.Mikulskis atliko socialinį eksperimentą ir gavo netikėtą rezultatą.<br>Stop kadras
A.Mikulskis atliko socialinį eksperimentą ir gavo netikėtą rezultatą.<br>Stop kadras
A.Mikulskis atliko socialinį eksperimentą ir gavo netikėtą rezultatą.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 23, 2015, 2:50 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 5:45 PM

„Pažiūrėjusi lietuvių darytą socialinį eksperimentą, pakraupau, – rašė moteris laiške redakcijai. – Pasirodo, mes mieliau aukojame sprendimui numarinti vaiko gyvybę, negu tą gyvybę išgelbėti.

Pati esu mama ir nesuvokiu kaip, auginant savo mažą brangenybę, galima tuo pačiu padėti tiems, kas nori vaikučiu atsikratyti jam dar negimus. Juk kasryt iš miego pažadinantis sūnelis, prašantis iškepti šokoladinių blynelių – didžiausias gyvenimo džiaugsmas.

Nuoširdžiai sakau, žiūrėdama į tokias vilniečių reakcijas, ėmiau ašaroti. „Patys tegul pasigydo“? Kokioje visuomenėje mes gyvename?

Artėja šv. Kalėdos, šiuo laikotarpiu visi veidmainiškai skelbiame, kad skirsime daugiau meilės, dėmesio savo artimiesiems, padėsime vargstantiems ir ligoniams. Gaila, kad tai tik kalbos – tikrasis daugumos veidas dažnai yra demoniškas.“

„Bendraukime“ susisiekė su įrašo autoriumi Arnu Mikulskiu, kuris teigė, jog tiek abortui, tiek kūdikiams aukas Vilniaus centre rinko po 2 valandas. Kūdikiams jaunuoliai prašė aukoti keliose skirtingose vietose.

„Abortui žmonės dažniausiai aukodavo iki 2 eurų. Per tą popietę surinkome 18 eurų. Tiesa, mergina kuri papasakojo savo aborto istoriją, paaukojo 5 eurus. Surinktus pinigus paaukojome portale aukok.lt.

Vaikams per 2 valandas negavome jokios aukos, nors žmonės ir akivaizdžiai domėjosi užrašu. 

Mūsų komanda neturi jokios pozicijos abortų klausimu, bet esame nusivylę žmonių prioritetais. Ypač nemalonu pačiam iš arti matyti, kaip šaltai prašymą ignoruoja praeiviai, o kai kurie nepatingi dar ir repliką pridurti“, – apgailestavo Arnas Mikulskis.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.