Įamžino sausio 13-ąją paminėjusį Klaipėdos jaunuolių būrį

Trečiadienį Klaipėdos Atgimimo aikštėje susirinko negausus, tačiau labai patriotiškai nusiteikusių klaipėdiečių būrys. Čia buvo paminėti 1991 metų sausio 13–osios įvykiai.

Įdomu tai, kad į šį renginį gausiai susirinko jaunuoliai.<br>Stop kadras.
Įdomu tai, kad į šį renginį gausiai susirinko jaunuoliai.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Jonas Valaitis

Jan 13, 2016, 5:02 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 5:06 AM

Įdomu tai, kad į šį renginį gausiai susirinko jaunuoliai. Tiesa, prie jų prisijungė ir įvykių liudininkais tapę vyresnio amžiaus miestiečiai.

Džiaugėsi iškovota laisve „Man sausio 13–oji svarbi tuo, kad tai buvo istorinis įvykis, kuriuo mes dabar galime didžiuotis. Manau, kad ir šiandien jis motyvuoja jaunimą judėti pirmyn, džiaugtis laisve“, – sakė viena renginio organizatorių Neringa.

Jauna mergina tikino, kad jai ši diena teikia džiugias emocijas, nes dabar lietuviai gali džiaugtis laisve. Būtent pasidžiaugti iškovota nepriklausomybe ji kvietė ir minėjimo dalyvius.

„Mes esame laisvi. Tuo turime didžiuotis, nes mūsų tėvai ir seneliai suteikė šansą savo ateitį kurti patiems“, – savo mintimis dalinosi kitas renginio organizatorius Gvidas.

Vaikinas pasakojo, kad sausio 13–osios įvykiai palietė ir jo šeimą. Gvido tėvai taip pat budėjo prie strategiškai svarbių objektų mieste.

Dalinosi prisiminimais Renginyje dalyvavo ir sausio 13–osios įvykių liudininkais tapę klaipėdiečiai. Vienas jų – lemtingomis dienomis prie Klaipėdos miesto savivaldybės budėjęs Elijus.

„Jaunas buvau, – šypsodamasis pasakojo vyras. – Vis tik, iki galo nesuvokiau, kuo viskas gali pasibaigti. Bet šiaip laiką leidom smagiai. Atsimenu, susirinko gausybė žmonių, skambėjo dainos, vyko šokiai. Galima sakyti, kad Klaipėdoje grėsmės nesijautė.“

Elijaus teigimu, visi lietuviai buvo kaip niekad susitelkę ir turėjo bendrą tikslą. Anot jo, būtent tai paskatino nepasiduoti nerimui nerimui.

Dainavo dainas Savo išgyvenimais besidalinantys renginio dalyviai buvo kviečiami pasišildyti karšta arbata bei pasimėgauti šilta grikių koše.

Deja, į sausio 13–osios minėjimą susirinko vos kelios dešimtys dalyvių. Ko gero, kiti išsigando žvarbių oro sąlygų.

Tačiau net ir siaučiant stipriam vėjui, patriotiškai nusiteikę klaipėdiečiai dainavo 1991 metais sausio 13–ają prie televizijos bokšto skambėjusias dainas bei džiaugėsi gyvenantys laisvoje šalyje.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.