„Bendraukime“ skaitytoja Odeta J. antradienį atsiuntė perpjauto banano nuotrauką. Nuotraukoje matyti tamsiai raudonos gijos, vagojančios banano vidų.
„Toks banano vidurys. Nemanau, kad čia viskas gerai“, – stebėjosi Odeta.
Vilniaus universiteto Gamtos tyrimų centro Botaniko instituto Augalų fiziologijos laboratorijos vedėja dr. Sigita Jurkonienė sakė, jog tokio vaisiaus geriau nevalgyti.
„Sunku ką nors tiksliau pasakyti apie tokį išdorotą vaisių. Matosi, kad jis buvo pažeistas ir į jį pateko mikrobiologinis užkratas.
Tikslios „diagnozės“ pagal fotografiją nepateiksi, reikėtų daryti mikrobiologinį tyrimą. Tačiau nereikėtų valgyti nežinia kur pažeistų vaisių“, – įspėjo S.Jurkonienė.
Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.
Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.