Parodė žiedinio kopūsto kainą: „Taškas. Nuo šiol – į Lenkiją“

3,49 euro už vieną žiedinį kopūstą – normalu? Tokį klausimą socialiniame tinkle „Facebook“ iškėlė Vilkaviškio gyventoja Rūta. Ji ketvirtadienį prekybos centre į krepšelį įsimetė žiedinį kopūstą ir tik sumokėjusi pamatė jo kainą.

Žiediniai kopūstai pabrango, nes atvežtas šviežias derlius.<br>Rūtos nuotr.
Žiediniai kopūstai pabrango, nes atvežtas šviežias derlius.<br>Rūtos nuotr.
Rūta gyvena Suvalkijoje – Lenkijos pasienyje esančiame krašte, kurio gyventojai masiškai plūsta į Lenkiją apsipirkti.<br>T.Bauro asociatyvioji nuotr.
Rūta gyvena Suvalkijoje – Lenkijos pasienyje esančiame krašte, kurio gyventojai masiškai plūsta į Lenkiją apsipirkti.<br>T.Bauro asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 9:14 AM, atnaujinta May 30, 2017, 10:36 PM

„Kada vienas žiedinis kopūstas kainavo 12 litų (3,49 euro)? Ir ne vienas kilogramas kopūstų, o vienas nedidelis vienetas, net nesveriantis kilogramo“, – stebėjosi moteris, su „Bendraukime“ pasidalijusi įsigytos prekės nuotrauka.

Rūta gyvena Suvalkijoje – Lenkijos pasienyje esančiame krašte, kurio gyventojai masiškai plūsta į Lenkiją apsipirkti. 

„Aš prie pat Lenkijos gyvenu. Niekad nevažiavau, bet dabar taškas. Viskas. Nuo šiol – į Lenkiją. Jei būčiau ėjusi apsipirkti po darbo vakarienei, būčiau pavargusi, skubėjusi, tai net nepastebėčiau kainos. Po to gale mėnesio nesuvokiu, ko taip piniginė suplonėjusi, kad vos vos kito mėnesio algos sulaukiu, o aš ne minimumą uždirbu“, – apgailestavo moteris.

Maxima“ atstovė ryšiams su visuomene Renata Saulytė paaiškino, jog žiediniai kopūstai pabrango, nes atvežtas šviežias derlius.

„Didžiojoje dalyje „Maxima“ parduotuvių pasibaigus senesnio derliaus žiediniams kopūstams, kurie kainavo 2,15 euro už vienetą, buvo atvežti švieži žiediniai kopūstai, kurie dabar kainuoja 3,49 euro už vienetą.

Tiesa, kai kuriose tinklo parduotuvėse dar klientai gali rasti senesnio derliaus žiedinių kopūstų. Dėl to atsirado ir kainų skirtumai.

Tai natūralu, nes šviežio derliaus daržovės visuomet brangesnės už senojo, kurio likučiai išparduodami. Abiejų rūšių žiediniai kopūstai mūsų parduotuvių lentynas pasiekia iš Italijos ir Prancūzijos ūkių“, – daržovių kainą komentavo R.Saulytė.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.