Iškylautojas suglumo: šašlykai tie patys, kaina – kita

Į gamtą išsiruošę panevėžiečiai pirmiausia užsuko apsipirkti. Bet dviejose parduotuvėse šašlykų ieškojęs „Bendraukime“ skaitytojas Jonas pastebėjo keistą kainų neatitikimą.

Kokie faktoriai gali lemti to paties produkto kainų skirtumą?<br>Jono nuotr.
Kokie faktoriai gali lemti to paties produkto kainų skirtumą?<br>Jono nuotr.
Vasarą šašlykų pardavimai išauga.<br>lrytas.lt nuotr.
Vasarą šašlykų pardavimai išauga.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 11, 2016, 6:30 PM, atnaujinta May 25, 2017, 10:27 PM

„Savaitgalį pirkome šašlykų. Atsitiko taip, kad vienoje parduotuvėje negavome reikiamo kiekio to paties gamintojo produkto. Todėl važiavome ieškoti jo į kitą to paties tinklo parduotuvę. Nustebino tai, kad ta pati pakuotė kitur jau kainavo brangiau.

Viskas vyko tą pačią dieną, net tą pačią valandą. Skiriasi tik produkto galiojimo data. Čia toks pastebėjimas. Gal viskas čia yra teisinga ir tam yra logiškas paaiškinimas?“ – svarstė Jonas ir pasidalijo dviejų šašlykų pakuočių nuotrauka.

„Atšaldytas, sausai marinuotas „Samsono“ šašlykas“, – parašyta ant abiejų. Sudėtis vienoda, išvaizda – taip pat, tik ant vienos pakuotės nurodyta kaina – 6,66 euro už kilogramą, o ant kitos – 4,99 euro už kilogramą.

Kas gali lemti to paties produkto kainų skirtumą?

Įmonės „Samsonas“ Komercijos direktorė Violeta Kašėtienė tikino, jog ženklindami prekes jie tiesiog vykdė prekybos centro nurodymus.

„Produkto pardavimo kaina ant pakuotės nurodoma prekybos tinklo nurodymu. Pagal atsiųstas nuotraukas matyti skirtingos galiojimo datos. Pagal informaciją ant ženklinimo etikečių galime pasakyti, kad žemesne kaina buvo ženklinama tam tikru metu.

4,99 euro už kilogramą kaina ant pakuočių ženklinimo etiketės buvo žymima prekybos tinklo nurodymu, nuo balandžio 25 dienos iki gegužės 2 dienos tinkle vykdytai akcijai“, – sakė V.Kašėtienė.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.