Antrą kartą apsilankė „Lidl“: stebuklas subliūško per savaitę

Ką gaminsiu šeštadienį pietums – nekilo klausimų. Visame internete šmėžuojančios reklamos skelbė, kad savaitgalį „Lidl“ viščiukų broilerių krūtinėlės filė – 1,49 euro už 500 gramų. Jeigu gali mokėti pigiau, tai kokia prasmė mokėti brangiau?

Prekybos centre vis dar tokios pačios eilės, kaip ir per atidarymą.<br>D.Umbraso nuotr.
Prekybos centre vis dar tokios pačios eilės, kaip ir per atidarymą.<br>D.Umbraso nuotr.
Prekybos centre vis dar tokios pačios eilės, kaip ir per atidarymą.<br>D.Umbraso nuotr.
Prekybos centre vis dar tokios pačios eilės, kaip ir per atidarymą.<br>D.Umbraso nuotr.
Visame internete šmėžuojančios reklamos skelbė, kad savaitgalį „Lidl“ viščiukų brolierių krūtinėlės filė bus po 1,49 euro už 500 gramų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Visame internete šmėžuojančios reklamos skelbė, kad savaitgalį „Lidl“ viščiukų brolierių krūtinėlės filė bus po 1,49 euro už 500 gramų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Jurgita

Jun 11, 2016, 4:11 PM, atnaujinta May 22, 2017, 2:09 AM

Ta pačia proga ketinau prigriebti skanėstų, kurie paliko didžiausią įspūdį per pirmą apsipirkimą šioje parduotuvėje praėjusį savaitgalį, – tai Švarcvaldo kumpis (jis toks skanus, kad buvo visiškai nesvarbu, jog akcijos jam nebebus) ir skumbrės filė su žolelėmis, skoniu nenusileidžianti tai tikrajai, gerajai išklotinei nuo pajūrio.

Nesu iš tų pirkėjų, kuriems pirmoje vietoje kaina, į „Lidl“ pirmą kartą ėjau iš smalsumo ir prisipirkau pačių įvairiausių rūšių prekių, kad tiesiog jas išbandyčiau ir kitą kartą žinočiau, ar verta pirkti. Natūralu, kad kai kas sužavėjo, o kai kas nuvylė (pavyzdžiui, tikrai niekada nebandysiu „Lidl“ pirkti duonos, nepatiko ir kava, alus – ne mano skonio).

Patį geriausią įspūdį paliko darbuotojų sugebėjimas tvarkytis su didelėmis masėmis žmonių taip, kad visos iš pažiūros ilgos eilės judėtų maksimaliai greitai. Prie įėjimo apsauga kiekvienam įsprausdavo vežimėlio rankeną, o prie kasų vaikinai ir merginos mikliai sukraudavo visas prekes į „Lidl“ maišelius, kuriuos davė nemokamai ir tiek, kiek reikia.

Kitaip nei praėjusį saulėtą savaitgalį, šį lietingąjį prie parduotuvės Dūkštų gatvėje eilės nebebuvo, bet aplink blaškėsi sutrikę pirkėjai. Pirmyn atgal nuo įėjimo iki pastogės vežimėliams. „Aha, pasirodo, vežimėlių nepaduos, reikia pasiimti“, – sumojau.

Perbėgusi per lietų iki pastogės čiupt už vežimėlio – prirakintas. „Reikia įkišti eurą“, – paaiškino polietileliniu lietpalčiu vilkintis apsaugos darbuotojas. Grynųjų paprastai nesinešioju, bet šįkart turėjau penkių eurų kupiūrą. „Gal iškeistumėte?“ – paklausiau, bet vyriškis papurtė galvą ir pasakė, kad neturi.

Per tą patį lietų vėl moviau į parduotuvę. Apsaugininko, stovinčio prie įėjimo, jau gana piktai paklausiau, ar kur nors galiu išsikeisti eurus į metalinius, kad galėčiau įkišti į vežimėlį, o mintyse jau sukosi keršto planas vištienos eiti į greta esantį „Ikiuką“. Tačiau apsaugininkas maloniai nustebino, lyg niekur nieko ištiesdamas man „Lidl“ žetoniuką. Na, puiku, vėl per lietų iki vežimėlių ir atgal į parduotuvę.

Viduje žmonių – panašiai, kaip ir praėjusį savaitgalį, bet prekių kur kas mažiau. Kaip ir akcijų. Bananai nebe tokie geltoni, kaip praėjusį kartą, o žali. Mano ieškomos skumbrės – vos viena dėžutė, laimė, joje pavyko rasti dvi pakuotes su žolelėmis. O štai kumpio taip ir neradau.

Liūdniausia žinia laukė prie vištienos šaldytuvo. Išreklamuotos krūtinėlės po 1,49 euro – nė su žiburiu.

„Vien dėl vištos važiavau“, – garsiai dūsavo moteris, į vežimėlį įsimetusi dvi dėžutes pigių pievagrybių.

Kadangi jau buvau nusprendusi, kad pietums bus vištiena, įsimečiau į vežimėlį šlaunelių – be akcijos, po 1,79 euro už 500 gramų pakuotę.

Nebebuvo ir nemažai kitų prekių. Pavyzdžiui, visiškai tuščios lentynos ten, kur turėjo būti įvairių rūšių oro gaivikliai.

Dar viena liūdna žinia laukė prie kasų. Taip – eilės viduje iki parduotuvės vidurio, kaip ir atidarymo savaitgalį, bet aš ne apie tai. Ir juokinga, ir graudu stebėti, kaip merginos ir vaikinai su „Lidl“ marškinėliais krauna prekes į „Maxima“ ir „Norfa“ maišelius. Mat nemokamų „Lidl“ maišelių jau nebeduoda – tokie pat, kokius dalijo prieš savaitę, kainuoja 8 euro centus. Žiūrint į  maišelius net tam tikrą socialinį pasiskirstymą galima įžvelgti – tie, kas vis dėlto nesivargina iš rankinukų traukti susuktų senų maišelių ir deda ant prekystalio „Lidl“ maišelius, perka brangesnes ir ne būtiniausias prekes.

Apibendrindama turiu pasakyti: stebuklas subliūško kartu su geltonais ir mėlynais balionais. Prieš savaitę už 40 eurų įvairiausių prekių prisikroviau 7 „Lidl“ maišelius (kurių dydis atitinka mažąjį „Maxima“ ar „Iki“ maišelį), o šiandien už 22 eurus – tiktai 2 maišelius.

„Lidl“ jau po savaitės darosi nebe stebuklų vieta, o eilinė gana nepatogi parduotuvė, nors ir pakankamai pigi, bet ne tiek, kad apsimokėtų laukti eilėse prie kasų ir lakstyti per lietų dėl vežimėlio.

Ne viską, ko nori, čia rasi, ne visų prekių kokybė tenkina. Nesakau, kad daugiau čia neisiu, eisiu, kai pasiilgsiu skaniosios skumbrės. Arba visai neblogų juodųjų serbentų sulčių. Bet dėl vištienos tikrai nesivarginsiu.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.