Pigesnių „Roko Naktų“ troškę gerbėjai supyko dėl kainų skirtumo

1,4 euro – tai suma, dėl kurios aistringi festivalio gerbėjai virto aršiais jo priešininkais. „Bendraukime“ sulaukė zarasiškės S. laiško, kuriame ji išliejo savo pasipiktinimą rugpjūčio 5-6 dienomis tradiciškai Zaraso saloje vykstančiu festivaliu „Roko Naktys“. 

Skaitytoja piktinosi 1,4 euro bilietų kainų skirtumu.<br>Laiško autorės nuotr.
Skaitytoja piktinosi 1,4 euro bilietų kainų skirtumu.<br>Laiško autorės nuotr.
„Roko naktų“ scena Zaraso saloje 2014-aisiais.<br>D.Umbraso nuotr.
„Roko naktų“ scena Zaraso saloje 2014-aisiais.<br>D.Umbraso nuotr.
Grupinio apsipirkimo puslapyje akcijos metu bilietas kainavo 24 eurus.<br>Laiško autorės nuotr.
Grupinio apsipirkimo puslapyje akcijos metu bilietas kainavo 24 eurus.<br>Laiško autorės nuotr.
Zarasiškiams bilietas į „Roko naktis“ kainuoja 24,5 euro + 0,9 euro priemoką.<br>Laiško autorės nuotr.
Zarasiškiams bilietas į „Roko naktis“ kainuoja 24,5 euro + 0,9 euro priemoką.<br>Laiško autorės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 5, 2016, 4:07 PM, atnaujinta May 16, 2017, 6:51 PM

„Su vyru esame ilgalaikiai festivalio „Roko Naktys“ dalyviai. Bet tai, ką šiemet pamatėme, peržengė visas ribas. Manėme, praleisime viską pro pirštus, tačiau kantrybė išseko!

Pradėsiu nuo to, kad kai dalyvavome „Roko Naktyse“ 2014 metais, įvyko toks incidentas. Mus apvogė! Ir ne mus vienus. Dalį daiktų atgavome, tačiau dalies taip ir neradome, o mūsų palapinių kaimynai taip pat neteko daiktų, bet jų nė dalies neatgavo.

Buvo apšvarintos ir merginos, buvo nukabinti apatiniai, kurie džiuvo. Vagys net išnešė visą palapinę. Apvogė, kol grojo pagrindinė grupė. Policija nepriėmė pareiškimų, mat iš neblaivių piliečių negalėjo jų priimti. Iš organizatorių net nesulaukėme atsiprašymo.

Ir dar apkaltino, kad patys esame kalti, kad nesaugome daiktų. Bet juk organizatoriai atsako už mūsų saugumą, yra apsauginiai ir visa kita...

Na, šį incidentą praleidome pro pirštus, tiek to. Bet šiais metais kantrybė neatlaikė.

Visada būdavo zarasiškiams pigesni bilietai, bet šiais metais to nenusimato, nors mes ir suteikiame festivaliui vietą Zaraso saloje. O mus šitaip atsilygina, taigi...

Internetiniame grupinio apsipirkimo puslapyje bilietas į „Roko Naktis“ su akcija kainuoja 24 eurus. O zarasiškiams Zarasų informacijos centre bilietai kainuoja 24,5 euro, be to, dar yra 0,9 euro administracinis mokestis. Iš viso – 25,4 euro. Kur teisybė???

Išeina taip, kiti dalyviai pigiau nusiperka bilietus nei patys zarasiškiai, nors anksčiau buvo atvirkščiai.

Tiesa, kaip sakė mano vyras, seniau, kai „Roko Naktys“ dar buvo tik „Roko Naktys“ ir nebuvo prieš kelerius metus atsiradusios „Galapagų“ festivalio dalies, patys organizatoriai labiau gerbė festivalio lankytojus, o renginio tvarka ir aplinkos priežiūra buvo aukštesnio lygio. „Roko Naktų“ fanų vis mažėja, prie išeinančių prisidedame ir mes“, – tikino skaitytoja. 

Festivalio atstovė Jurgita Klimaitė-Riebling stebėjosi netikslingai ir po laiko dėl vagystės reiškiamomis pretenzijomis.

„Manau, tai tiesiog vienas tokių atvejų, kai žmonės yra pikti dėl kokių nors kitų dalykų savo gyvenime, o suveda viską į festivalį. Na, ar jums norėtųsi kreiptis į žiniasklaidą 2016-aisiais, kad buvote apvogti 2014-aisiais?

Taip, tais metais saloje pasitaikė vagysčių saloje. Kasmet pasitaiko. Galėtume mesti kaltinimus, sakyti, kad gal tai tie patys vietiniai, atplaukę valtimis ir dėl to nepatikrinti apsaugininkų, apšvarino palapines. Kitas variantas skambėtų kaip utopija: vagis investavo į bilietą vildamasis va bank praturtėti. 

Kita vertus, tai yra visuomenės atvira žaizda: per visus festivalius pasitaiko vagysčių, dėl to, kad festivalis – didelis sambūris žmonių, o jų daiktai yra lengvai pasiekiamose vietose. Todėl mes visuomet prašome – nesivežkite į festivalį nieko vertinga.

Pinigus laikykite prie savęs, kompiuterius palikite namuose, turėkite keletą drabužių pasikeisti ir to jums pakaks. Liūdna girdėti, kad buvo nukabinti net ir džiuvę drabužiai.

Bet Zaraso sala – didžiulis plotas, miškelis, daug skirtingų krantų. Nepastatysi policijos bokštelių kas 3 metrus. Beje, įvykusią vagystę policijoje galima užregistruoti ir kitą dieną, kai išsiblaivoma, jei įvykio metu iš padauginusių nebuvo priimtas pareiškimas. Veikiausiai pareigūnai turi tokios patirties, kad apsvaigęs žmonės nepamena net kur jo palapinė ar pasigenda būtų ir nebūtų daiktų.

Bet tai tai- autorės skundas policijai, ne festivaliui, tikiuosi?

Beje, organizatoriai visuomet atsiprašo už nesklandumus, nepatogumus, nemalonumus, bet tiesiog neįmanoma pabendrauti su kiekvienu festivaliautoju asmeniškai. Žmonės turėtų suvokti renginių mastą.

Kas jau kas, o pagrindinis šio festivalio organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka tikrai yra arčiausiai savo festivaliautojų nei bet kas kitas. Bet negali asmeniškai laikyti už rankos kiekvieno.

O tai, kad šiai zarasiškių porai atrodo, jog iki „Galapagų“ viskas buvo geriau, paprasčiau ir tvarkingiau, tai šiek tiek primena pasakymą, kad geriau buvo „prie ruso“. Festivaliai auga, žmonių daugėja, automatiškai daugėja ir šiukšlių, ir triukšmo.

Bet kaskart po festivalio viskas yra labai preciziškai sutvarkoma. Dėl to stengiasi daugybė žmonių. Ir šių festivalių organizatoriai yra gavę oficialių raštų, kad yra patys tvarkingiausi.

Na, ir pabaigai – tiek „Galapagai“, tiek „Roko Naktys“ kelia vasarotojams tiesiogines asociacijas su Zarasais. Tai labai išgražėjęs turistinis miestelis, kuriam tinka „prie veido“ festivaliai, renginiai. Tiek vandenyje, tiek saloje.

Mes labai gražiai draugaujame su Zarasais ir labai mylime šitą vietą. O nepatenkintas žmogus visada atsiras, net ir Rojuje“, – šypsojosi J.Klimaitė-Riebling.

Zarasų informacijos centro vadybininkas, l. e. direktoriaus pareigas, Kęstas Vasilevskis paaiškino ir laiško autorei nepasitenkinimą sukėlusį bilietų kainų skirtumą.

„Laiško autorė jau kreipėsi į mus per feisbuką. Ir aš matau, kad mūsų mandagaus paaiškinimo jai neužteko. Grupinio apsipirkimo puslapyje akcijos metu moteris rado bilietus šiek tiek pigiau. Tai ir puiku! Skirtumas tas, kad mes nuo pirmos dienos parduodame bilietus už tą pačią kainą – 25,4 euro. Tame puslapyje esu matęs bilietus parduodamus ir brangiau, o per akciją tai, matyt, pasikeitė. 

Tačiau zarasiškiams bilietai visada iš esmės yra pigiausi. Mes negalime parduoti bilieto pigiau nei organizatoriaus nustatyta kaina – tai yra, 24,5 euro. Zarasų rajono savivaldybės patvirtintas įkainis prie kiekvieno renginio bilieto – 0,9 euro.

Jei dabar kažkur bilietą gali įsigyti pigiau – puiku. Tačiau mūsų kaina visada buvo siūloma vienoda. Pavyzdžiui, bendras bilietas „Tiketoje“, kai mačiau, buvo 34 eurai. Žinoma, jog zarasiškiams perkant tiesiai – pigiau“, – sakė K.Vasilevskis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.