Sporto klubų žvalgą nuginklavo dviprasmiški trenerės žodžiai

Paklausiau naujos valdžios pažadų, jog gerai gydys tik tuos žmonės, kurie patys rūpinsis savo sveikata ir sumąsčiau, kad reikia užsirašyti į sporto klubą. Teisybės dėlei, sporto klubą jau lankiau prieš vasarą ir visai neblogai padirbėjau, kūno formas pagražinau, nors prieš veidrodį pilvą įtraukus man jos visada geros buvo :).

Autoriui labiausiai patiko apsilankymai tuose klubuose, kur klientai sulaukia trenerių dėmesio.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Autoriui labiausiai patiko apsilankymai tuose klubuose, kur klientai sulaukia trenerių dėmesio.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas

Nov 27, 2016, 12:38 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 12:43 AM

Užsirašiau į „Herkaus“ klubą, kurį jau buvau lankęs. Nuomonė apie savo galimybes visada yra geresnė nei yra iš tiesų, todėl pirmą mėnesį sportavau kartą per savaitę, nes po vienos treniruotės paskui savaitę nepakeli rankų ar tiesiog nepaeini.

Pasibaigus mėnesio abonementui, pagalvojau, jog reiktų sporto klubą pakeist. Bet kaip jį išsirinkt? Paguglinęs pasijutau kaip Archimedas – Eureka! Klubai dovanoja naujokams treniruotę nemokamai, o kadangi aš niekur nebuvęs, tai visur naujokas.

„Apelsinas“

Pirmas bandymas – „Apelsinas“. Treniruotė ne visai nemokama – kainuoja 1 eurą (internete sako, jei ateisi sportuoti iki 16 val., mokėt nereiks). Bet tai vienas iš geriausiai investuotų eurų. Panašiai tokio pat lygio pasitenkinimas, kai kokiam UK (Jungtinės Karalystės – Red.) išpardavime nusiperki maikę už svarą, o paskui su ja į visus vakarėlius varai :).

Tai va, susimoku tą euriuką, administratorės palydi iki rūbinės, nes aš gi naujokas. Salėje iš karto prisistato trenerė: „Labas, labas, mano vardas ......, kaip malonu, kad pagaliau nusprendėt pradėt sportuot“ (kaip su peiliu į širdį, aš gi įsivaizduoju, kad mano treniruotų raumenų reljefas šviečia iš toli :)).

Pavedžioja mane po salę, parodo siūlomas treniruočių programas ir pradedam įvadinę treniruotę. Nuveda prie treniruoklių, sureguliuoja svorius, parodo, kaip daryti, ir tik tada leidžia jau man bandyti. Kol darau pratimus, stovi šalia, dar pasako, ką blogai darau.

Jeigu vis tiek nepavyksta taisyklingai atlikti, tai pečius, tai nugarą prilaiko, tai rankas teisingai suveda, tai žasto dvigalvį patikrina, ar neatsipalaidavęs. Gan nemažai kontakto, jeigu tiek ir taip mane liestų treneris, gal ir nelabai patiktų, bet dabar nusiskundimų jokių :).

Labai smagi treniruotė, dar ir tempimo pratimus pamokė atlikti, o labiausiai treniruotės metu įstrigo frazė, kai man gulint ant treniruoklio pasakė: „Neužlaikykit kvėpavimo, iškvėpkit stūmimo pabaigoje, man patinka, kai garsiai kvėpuoja.“ Apibendrinant – visiems naujokams rekomenduoju. Kai bus akcija abonementams – pirksiu.

„SportGates“

Antra nemokamos treniruotės stotelė – „SportGates“. Sporto klubas dirba visą parą, gali sportuot kad ir naktį (nemokamai gali ateiti tik kol dirba administracija). Internetu užsiregistravęs gaunu el. laišką, kad galiu atvykti.

Klubas įsikūręs prekybos centre „Big“, įėjimas plane parodytas iš šono. Na, ką gi, nuvažiuoju ir nerandu įėjimo. Ant durų kabo sporto klubo reklama, bet įėjus į „Bigą“ jokių nuorodų, nieko. Pasirodo, įėjimas yra tarp sandėlių durų, per kurias pristatomos prekės į parduotuves. 15 minučių užtrukau, kol radau, gal ir pats žioplys.

Administratorės nufotografuoja, užregistruoja mane, ir dar paklausia, ar spynelę atsinešiau. Sakau: „Kokią spynelę, kam?“

„Pas mus persirengimo spintelės nerakinamos, reikia turėti savo spyneles. Bet jeigu neturite, galite pas mus nusipirkti. O jeigu nenorite pirkti, tai vertingus daiktus neškitės su savimi į sporto salę“, – atsako. Permetu mintyse, kuriuos rūbus paliksiu nerakintoj spintelėj, o kuriuos kišiu į tašę ir einu rengtis.

Persirengimo kambarys nuvylė – ilgas siauras kambarys su suolais šonuose. Tarpas tarp suolo ir spintelės toks siauras, kad jei kažkas sėdi ar bando persirengti, tai praeinant pro šalį nori nenori teks susiglausti ir gan artimai. O jei pareina koks nuogas dėdulė iš dušo, tai būsimas kontaktas žada nepamirštamų potyrių.

Sporto salėj nei trenerio, nei trenerės nesutikau, programos naujokams ant sienos pakabintos neradau. Tai kaip sugalvojau, taip ir pasportavau. Pasportavus reikia nusipraust – dušas suintrigavo. 2x5 metrų ilgio bendra patalpa, dušai neatskirti ir įrengti taip arti vienas kito, kad net jei ir tarpe palieki vieną dušą nenaudojamą, netyčia ištiesęs ranką gali paliesti besiprausiantį prie tolesnio dušo.

Taip maloniai besimaudant, prie tolimesnio dušo besiprausiantis vaikinas perspėjo, kad pas jį nebebėga šiltas vanduo, o pasileido šaltas. Sako, čia būna taip kartais. Aišku, tuoj ir pas mane pasileido šaltas vanduo. Aš ne Kepenis, man po šaltu vandeniu praustis – ne pats didžiausias malonumas, o nuo šalto vandens ir kai kurie centimetrai mažėja, tai teko greit susipakuot ir keliaut namo. Nepajutau traukos šiam klubui, bet žmonių sportuojančių buvo nemažai.

„Eola“

Kita nemokama stotelė – „Akropolio“ „Eola“. Sporto salėj keletas siūlomų universalių sporto programų, pasirenku vieną ir einu ieškoti nurodytų treniruoklių. Apsižvalgęs nerandu, ko man reikia, ir pamatau trenerius (vaikiną ir merginą) stoviniuojančius be darbo. Pasiklausiu jų, kur galėčiau rasti norimą treniruoklį ir tada trenerė (kaip netikėta) nuveda ir man parodo.

Susidarė man toks (turbūt klaidingas) įspūdis, kad naujokus vyrus prižiūri trenerės, o naujokes merginas/moteris treneriai. Čia tokio išskirtinio dėmesio kaip „Apelsine“ nebuvo, bet jeigu pamatydavo, kad aš blaškausi po salę ir ieškau treniruoklio arba ant jo atsisėdęs ką nors ne taip darau, tai prieidavo ir padėdavo pratimą atlikti teisingai ir žasto dvigalvį patikrindavo.

Kas įstrigo – tai kardiotreniruokliai. Jie pastatyti taip, kad apačioje matai ledo areną ir besikankindamas ant bėgimo takelio apačioje matai kitus besikankinančius ir besivoliojančius ant ledo. Nuotaiką pakelia.

Impuls

Sporto klubų olimpo viršūnė (bent jau pagal kainą tai tikrai) – „Impuls“. Naujokams leidžia 3,5 valandos nemokamai naudojimotis pirtimis, baseinu, treniruokliais. Kadangi jaučiuosi jau šiek tiek prakutęs nemokamų paslaugų naudotojas, tai keliauju tiesiai į treniruoklių salę, išsirenku programą (iš vienos siūlomos) ir bandau sportuot.

Treniruokliai išmanūs – patys skaičiuoja, kiek kartų atlikai pratimą, ar ne per lėtai, ar ne per greitai darai, bet asmeninio kontakto su jais nepajusi. Jie nepagirs, kai pūškuodamas išstumsi savo maksimalų svorį. Nieko nebus, galvoju, reik susirast trenerį ar trenerę.

Naudoju patikrintą taktiką – pamatau stoviniuojančią trenerę (kortelė prisegta prie krūtinės) ir nuėjęs paklausiu, kur rasti konkretų treniruoklį. Klausia manęs, o kokį pratimą noriu atlikt. Sakau, tokį, koks jūsų programoj parašytas, vertikali trauka nugarai.

„Tai va, ten paėjus už kampo stovi“, – paaiškino ir leido suprast, kad viskas, atsakymas i klausimą pateiktas. Supratau, kad už dyką, čia nieko nesitikėk – konsultacijos mokamos. O ar teisingai darai pratimą, ar makaluojiesi bet kaip treniruoklyje niekam neįdomu.

Pasportavau šiek tiek, paskui į pirtį (yra ir sausa, ir turkiška) ir į baseiną. Baseinas yra gerai. Įsivaizdavau, kad skrodžiu vandenį kaip koks Phelpsas, bet į realybę grąžino gretimame takelyje varlyte greičiau už mane plaukianti pagyvenusi moteris :).

O išsirinkau kaip Elas Bandis – antrą pagal pigumą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.