Incidentas prie Salininkų užminė mįslę, kas įvyko medikų automobilyje

Pirmąją 2017 metų dieną darbo užteko tiek policijos pareigūnams, tiek Vilniaus Lazdynų ligoninės medikams. Ypač šios ligoninės Priėmimo skyriui.

Naujametinę naktį darbo netrūko nei policininkams, nei medikams.<br>fotografas.co.
Naujametinę naktį darbo netrūko nei policininkams, nei medikams.<br>fotografas.co.
Daugiau nuotraukų (1)

Autorius

2017-01-02 11:05, atnaujinta 2018-02-09 19:51

Šiame skyriuje pacientai užregistruojami ir nukreipiami pas profilinius gydytojus. Į ligoninės registratūrą atvyksta ne tik pavyzdingi piliečiai, kurie ramiai laukia savo eilės pas gydytoją. Ligoninės personalas taip pat suteikia skubiąją pagalbą ir asocialiems asmenims.

Švenčių metu darbo padaugėja keliskart: fiziškai sužaloti, apsinuodiję alkoholiu ar psichotropinėmis medžiagomis, nukentėję avarijose ar kitaip sunegalavę piliečiai.

Mes įpratę, kad „blogiukai“ policininkus nuolat baugina susidorojimais, atleidimais iš darbo, jiems priešinasi ir nevykdo pareigūnų tiesioginių reikalavimų, nekalbant jau apie begalę necenzūrinių žodžių.

Nuo pat vaikystės manome, kad medicinos darbuotojas baltu chalatu ramiai priima lankytojus, išrašo receptus ir operuoja.

Tik ne viskas taip gražu, kaip atrodo. Policijos pareigūnas gindamas save gali panaudoti specialiąsias priemones. O medikas gali paveikti neramų pacientą tik žodžiu. Ir prie kiekvieno gydytojo ar slaugės nepastatysi policininko.

Dauguma skaitytojų net negali įsivaizduoti, ką tenka patirti medikams, kai tenka apžiūrėti nuo alkoholio arba narkotinių medžiagų apsvaigusius pacientus. Neretai nukentėjusysis į ligoninę atvyksta ne vienas, o su draugų palyda, kuri yra agresyviai nusiteikusi ir ieško „nuotykių“, bando kurti savo taisykles. O jei registratūros patalpose susitinka net kelios tokios kompanijos?

Atmosfera įkaista taip, kad užtenka mažiausio žvilgsnio ar žodžio, ir visa tai gali virsti rimtu konfliktu. O juk savo eilės laukia ir kiti žmonės, kurie gali nekaltai nukentėti. Tokias situacijas privalo suvaldyti ligoninės priimamojo personalas.

Ar žinote, kad jų finansavimas ir atlyginimai yra tokie pat kritiški kaip policininkų ir gaisrininkų?

Ir tikrai ne visi pasako paprastą „ačiū“ medikams už išgelbėtą gyvybę ar sveikatą. Pasitaiko ir tokių, kurie gadina ligoninės įrenginius arba medikų automobilius.

Toli pavyzdžių ieškoti nereikia. Naujametę naktį neblaivus vyrukas apgadino medikų automobilį – įlenkė priekinį dešinės pusės sparną.

Pasak GMP ekipažo, jie vyko į iškvietimą į Salininkus. Pusiaukelėje iš Salininkų vežamas vyras sužalota ranka pradėjo keiktis ir trankytis automobilio viduje. Jo panelė važiavo paskui GMP autobusiuką.

Medikai perspėjo, kad jei vyrukas elgsis neadekvačiai, jis gali būti išlaipintas. Taip ir įvyko.

Pasak medikų, atidarius dureles jaunuolis iššoko iš autobusiuko ir iš visų jėgų spyrė koja į medikų mašiną. Sparnas buvo įlenktas, o išgėręs vyrukas sėdo į panelės vairuojamą automobilį.

Medikams pasirodė, kad ir panelė gali būti apsvaigusi, todėl jie iškvietė policijos pareigūnus ir sekė iš paskos. Panelė vyko į Lazdynų ligoninę. Prie įvažiavimo porelę pasivijo policininkai.

Jaunuoliui buvo nustatytas girtumas (1,49 prom.), jo draugei alkoholio matuoklis parodė 0,00 prom.

Tačiau jų pasakojimas apie įvykį gerokai skyrėsi nuo medikų. Pasak merginos, ji pamatė, kaip sulingavo GMP mašina. Po to automobilis sustojo, jos draugą kojos spyriu išstūmė iš medikų mašinos.

Jaunuolis sutiko, kad automobilyje pradėjo konfliktuoti su medikais, mašina sustojo, o jis gavo spyrį į nugarą, medikė išlipo, apspjovė sužalotąjį ir spyrė jam koja – tik todėl jis trenkė per sparną (iš pykčio).

Vyriškio draugė perspėjo, kad šito taip nepaliks, nes jos tėvas yra teisininkas ir jie bylinėsis su medikais.

Lazdynų ligoninės medikai sutvarkė vyruko žaizdą, o laikas parodys, kas šioje situacijoje buvo teisus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.