Po sukrečiančio vaizdo žmonės pašėlo: „Kaip Lietuvoje tai dar leidžiama“

Gluminantis vaizdas – iš šiuo metu Šiauliuose besisvečiuojančio cirko, kuriame užfiksuotas galimai milžiniško streso apimtas linguojantis ir riaumojantis dramblys.[[ge:lrytas:lrytas:1032469]]

Šiauliuose viešinčio cirko dramblys gyventojams kelia didelį susirūpinimą.<br> Stopkadras
Šiauliuose viešinčio cirko dramblys gyventojams kelia didelį susirūpinimą.<br> Stopkadras
Šiauliuose viešinčio cirko dramblys gyventojams kelia didelį susirūpinimą.<br> Stopkadras
Šiauliuose viešinčio cirko dramblys gyventojams kelia didelį susirūpinimą.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 5, 2017, 4:15 PM

„Kada cirkų veikla bus pripažinta kaip smurtas prieš gyvūnus? Kokių dar įrodymų reikia!“, – po vaizdo įrašu klausė abstulbusi viena internautė.

Tai – ne pirmas kartas, kai mūsų šalį ir net visą pasaulį sukrečia žiauraus elgesio su gyvūnais atgarsiai.

Dramblio kančia

„Šiame video matomas dramblio siūbavimas yra jam visiškai nenatūralus elgesys. Atrodo, kad jis kankinamas, vienišas“, - tikino kita šokiruota internautė.

Apie tai, kad keistas dramblio elgesys rodo jo patiriamą baimę ir stresą, patvirtino ir „Facebook“ puslapio „Mes mylime gyvūnus“ atstovai.

„Dramblio judesiai, vadinami stereotipija, atsiranda dėl streso, patirto smurto ar psichologinių traumų. Natūralioje gamtoje to nepastebima. Raginame cirkui su gyvūnais sakyti ne, neremti jo, neiti į jį ir juo labiau nesidžiaugti gyvūno kančia“, - teigė jie.

Ragina drausti cirkus

Daugelis širdį virpinančius vaizdus pamačiusių internautų ėmė svarstyti, jog cirkus reikia drausti, nes jame išnaudojamų gyvūnų patiriamos kančios – nesuvokiamos jokiu sveiku protu.

Tačiau baisios istorijos – ne tik cirkuose. Ne ką mažesnio pasipiktinimo visuomenėje sulaukia ir didelio atgarsio sulaukę žiauraus elgesio su gyvūnais atvejai.

Lietuvoje – sukrečiančios istorijos

Balandžio mėnesį socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė plisti vienos moters pasisakymas apie tai, kaip ši, maišydamas pieną su antifrizu, naikino beglobes kieme apsigyvenusias kates.

„Padėkite pieno, o į pieną antifrizo įpilkit, taip maždaug pusė ant pusės. Tai labai greit kačių neliks“, - štai toks inernautus pribloškęs komentaras ją parašiusiai vartotojai užtraukė ir policijos dėmesį. 

Įdomu tai, jog moteris drįso prispažinti, jog tokiu būdu jau spėjo pražudyti apie 10 kačių.

Plungės policijos preigūnai informavo pradėję ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Baudžiamojo kodekso 310 straipsnį „Žiaurus elgesys su gyvūnais“.

Šių metų pradžioje širdį virpinanti istorija nutiko ir Ukmergės rajone. Iš prieglaudos paimtas ir vos porą savaičių senjorų poros namuose gyvenęs šunelis buvo nukankintas ir nužudytas kirviu, nes, neįtikėtina, pernelyg garsiai lojo.

Šioje tragedijoje labiausiai sukrečia tai, jog gyvūnėlis iš pradžių buvo atsidūręs gyvūnų globos namuose „Klajūnas“. Atrodo, šioje vietoje jam niekas nebegrėsė. Tačiau šuo buvo atiduotas į jį priglausti panorusios, malonios, geros ir padorios poros įvaizdį sudariusios poros rankas, kurios, deja, nepagailėjo šunelio gyvybės.

Nors šios poros būste lankėsi ir gyvūnų globos namų atstovai, apžiūrėję šuneliui parengtas sąlygas, kelio nužudymui tai neužkirto. 

Pora žviegiantį ir desperatiškai išsigelbėti mėgunusį gyvūną vanojo mediniu pagaliu, metaliniu strypu, o galiausiai – ir kirviu. 

Apie tokią šiurpą keliančią egzekuciją buvo pranešta policijai, pradėjusiai tyrimą pagal LR BK 310 straipsnį „Žiaurus elgesys su gyvūnais“.

Poros laukė didžiuliai nemalonumai ne tik dėl pradėto tyrimo, bet ir dėl visuomenėje kilusios pasipiktinimų bangos. Prie jos namų gyvūnų mylėtojai surenkė protestą, kuriame dalyvavo apie pusšimtis žmonių. 

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.