Viena apmaudi klaida dvyliktokui kainavo perlaikymą

„Už perlaikymą!“, – skambų šūkį, sukurtą dvyliktokų, į „Facebook“ grupę įrašė vienas abiturientų, pirmadienį laikęs, bet greičiausiai taip ir neišlaikęs lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino. 

Kai kurie dvyliktokai dėl savo apmaudžių klaidų po egzamino norėjo verkti kaip vaikai.<br> „123rf“ asociatyvioji ir V.Ščiavinsko nuotr.
Kai kurie dvyliktokai dėl savo apmaudžių klaidų po egzamino norėjo verkti kaip vaikai.<br> „123rf“ asociatyvioji ir V.Ščiavinsko nuotr.
Kai kurie dvyliktokai dėl savo apmaudžių klaidų po egzamino norėjo verkti kaip vaikai.<br> „123rf“ asociatyvioji ir V.Ščiavinsko nuotr.
Kai kurie dvyliktokai dėl savo apmaudžių klaidų po egzamino norėjo verkti kaip vaikai.<br> „123rf“ asociatyvioji ir V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 6, 2017, 10:51 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 6:39 PM

Šventė

Toje grupėje moksleiviai dalijosi, su kokiais sunkumais susidūrė egzamino metu. Vienas jų papasakojo, dėl kokio apmaudaus nesusipratimo buvo pašalintas pačiame rašymo įkarštyje.  

Kai kurie moksleiviai neslėpė, kad šią dieną ketina gerokai „aplaistyti“. Akivaizdu, kad jei blaivybę Lietuvoje pažadinęs Motiejus Valančius būtų gyvas, jam pašiurptų oda. O Ramūnas Karbaukis vaizdų, kurie liejosi grupėje po to, kai baigėsi egzaminas, nesapnavo net baisiausiame savo košmare. 

Tačiau labiausiai suglumti vis tik turėtų Motiejus Valančius. Jei būtų gyvas, žemaičių vyskupas savo „Facebook“ paskyroje pamatytų vieno abituriento susirašinėjimą su tariamu Vincu Mykolaičiu Putinu, kur pastarasis planuoja vakarėlį: prašo į išgertuves nekviesti Balio Sruogos, sužino, kad į pasilinksminimą neatvyks Antanas Baranauskas ir net pamini Šatrijos Raganą. 

Klaidos

Prie tokių „Facebook“ dvyliktokų grupėje aidančių pokštų – ir pasakojimas apie apmaudžią klaidą, lėmusią vieno moksleivio pašalinimą iš egzamino patalpos. 

Deja, idiliškas rašinio kūrimas žlugo, kai suskambo telefonas. „Telefonas „notificationą“ (pranešimą, – aut. past.) išmetė. Galvojau, garso nėra, bet, pasirodo, buvo. O dar stebėtoja visai šalia. Sako: „Atiduok lapus“. Atrodė, visas gyvenimas prieš akis prabėgo. Turiu omeny, ateities, iškart apie kolegiją arba Anglijos fabrikus pagalvojau, vos neapsiverkiau kaip vaikas“, – grupėje savo emocijas liejo jis. 

Vaikinas pro ašaras juokėsi, kad jo lietuvių kalbos mokytoja už pašalinimą iš egzamino pakabins jį už vienos vietos. Tačiau, panašu, tai gresia ne visiems.  

Nuobodulys

„Kokios mintys aplankė per egzaminą? Kai aš viską parašiau, turėjau dar apie 10 minučių pamedituoti. Pirmoji mintis man atėjo apie tai, aš noriu sūnaus ar dukros, bandžiau įžvelgti pliusus ir minusus“, – ramybę grupėje skleidė vienas moksleivių.  

„Man kas 15 minučių mintys tik apie dainas, pasaulį, kažkokias panas. Vieną paną tai pasigaminau vaizduotėje. Paskui rašau į juodraštį, galvą kraipau, žiovauju, vos nedainuoju“, – pasakojo egzamino metu svajose paskendęs kitas dvyliktokas. 

Laikas

„Egzaminas. Pirmosios valandos pirmasis pusvalandis (9.00–9.30): pusė žmonių prašo žodynų, kurių tik 5, o mūsų 60. Kai kurie spokso į tolį ir mąsto, kiti susiėmę už galvos. Pirmosios valandos antrasis pusvalandis (9.30–10.00): visi prašo vandens, nėra tiek žmonių jį atnešti kiek prašančiųjų. Antroji valanda (10.00–11.00): visi vaikšto su mokytojomis į tualetą arba šiaip į koridorių.  Trečiosios valandos pirmoji pusė (11.00–11.30): vieni skaito savo juodraščius, girdi tušinuką baksnojimą į lapą, kai skaičiuoja žodžius, kai kurie pradeda rašyti į švarraščius.

Trečiosios valandos antroji pusė (11.30–12.00): po truputį žmonės pradeda stotis, reikia atiduoti darbus, kol kas tik keli.

Ketvirtosios valandos pirmoji pusė (12.00–12.45): trys ketvirtadaliai žmonių išeina per šį laiką.

Ketvirtosios valandos antroji pusė (12.30–13.00): likusieji negali išeiti, tai arba chillina ir skaito rašinį dar kelis kartus arba skubiai vis dar perrašinėja rašinį vis žvilgčiodami į laikrodį“, – detaliai vykusį egzaminą apibūdino viena grupės narių.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.