Nors, teigiama, kad arbūzų sezonas prasideda tik rugpjūtį, vis tik jais maisto turgelių ir prekybos centrų prekystaliai nugula gerokai anksčiau. Jau pirmomis birželio dienomis galima skanauti gardžių, prinokusių ir sultingų arbūzų.
Su šeima neatsispiriame jiems. Tiesa, šiemet jų kaina šoktelėjo į neregėtas aukštumas.
Savaitgalį apsilankiau Kalvarijų turguje. Kaip visada – daugybė braškių, daržovių, vaisių prekeivių. Kone kiekvienas turi ir arbūzų.
Priėjusi prie vieno prekeivio pasiklausiau, kiek kainuotų ketvirtis. Šis net nesvėręs pasakė, kad ketvirčio kaina siektų 4–5 eurus.
Paragavusi ir įsitikinusi, kad arbūzas tikrai toks skanus kaip ir atrodo, pasiklausiau, kiek kainuotų visas arbūzas ir kokia yra kilogramo kaina, nes niekur nemačiau lapelio su kaina.
„Visas arbūzas atsieitų daugiau nei 20 eurų. Kilogramo kaina – 1.50“, – atsakė man jaunas pardavėjas.
Nustebau dėl tokios kainos, o mintyje net tris kartus perskaičiavau, kiek tai kainuotų mūsų senąja valiuta. Per tą laiką pardavėjas man paaiškino: „Tai kad jis labai sunkus! Todėl tokia ir kaina.“
Žinau, kad nereikia eurų versti nei į litus, nei į kitas jau neegzistuojančias valiutas, tačiau man vis dar sunku suvokti, kad už visą arbūzą reikėtų pakloti 80 litų ar daugiau.
Pjaustydama arbūzą ir ruošdama iš jo salotas vėliau namuose juokiausi – už tokią kainą, tikėtina, jis yra auksinis!
Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.