Dovanojamų gyvūnų vietoje staiga atsidūrė žmonės – skelbimai šokiravo

„Dovanojami šeimos nariai“. Štai tokiu pavadinimu socialiniame tinkle „Faceboook“ sukurtame puslapyje publikuojami pribloškiantys įrašai, kuriuose internautams siūloma lyg niekur nieko pasiimti dovanojamus vaikus.

Skelbimai apie dovanojamus šeimos narius papiktino internautus.
Skelbimai apie dovanojamus šeimos narius papiktino internautus.
Skelbimai apie dovanojamus šeimos narius papiktino internautus.<br>Facebook nuotr.
Skelbimai apie dovanojamus šeimos narius papiktino internautus.<br>Facebook nuotr.
Skelbimai apie dovanojamus šeimos narius papiktino internautus.<br>Facebook nuotr.
Skelbimai apie dovanojamus šeimos narius papiktino internautus.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 9, 2017, 1:31 PM, atnaujinta Jul 10, 2017, 2:16 PM

„Šis puslapis yra skirtas dalintis skelbimais apie dėl pasikeitusių gyvenimo aplinkybių dovanojamus šeimos narius“, – rašoma aprašyme.  

„Bendraukime“ mėgino susisiekti su neva dovanoti vaikus nusprendžiusiomis šeimomis, tačiau nepavyko – įrašuose nurodyti telefonų numeriai neegzistuoja.

Dėmesys – beglobiams gyvūnams?  

„Šis puslapis toks neįtikėtinas ir absurdiškas, kad net sunku patikėti jo realumu. Taip yra juokaujama? Norima atkreipti dėmesį į vaikų ir šunų problemas?

Tikriausiai šio puslapio kūrėjai provokuoja mus, tačiau situacija visuomenėje socialinės atskirties, patyčių, smurto atžvilgiu yra tokia įtempta, jog dažnas neužjaučia skriaudžiamo, palikto vaiko, ką jau kalbėti apie gyvūną“, – išvydusi puslapio turinį komentavo Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė Kristina Mišinienė.  

Galima daryti prielaidą, kad „Dovanojami šeimos nariai“ turinys  – būdas atkreipti dėmesį į beglobių gyvūnų problemą.

Socialiniuose tinkluose kuriami puslapiai, siūlantys dovanojamus augintinius. Juose skelbiami įrašai – panašaus pobūdžio.

Tiesa, čia raginama priglausti ne žmones, o gyvūnus. Bet tai, kad dovanojamų gyvūnų vietoje staiga atsidūrė žmonės, įžeidė ne vieną.

„Puslapis yra žeidžiantis ir provokuojantis netinkamą elgesį, ypatingai vaikų atžvilgiu. Suprantu jūsų užmanymą ginti augintinių interesus, bet tai darydami skatinate blogą elgesį su vaikais. Nuoširdžiai prašau panaikinti šį puslapį“, – šią žinutę, parašytą vienos puslapio lankytojos Dovilės, paviešino puslapio administratoriai.

Įraše jie tikino, kad jų misija – padėti likimo nuskriaustiems žmonėmis.  

Puslapį užblokavo

„Šiame puslapyje naudojamos vaikų nuotraukos yra paimtos iš viešų šaltinių (visos jos publikuotos viešoje erdvėje).  

Visuomenės informavimo įstatymas numato, kad draudžiama naudoti žmogaus atvaizdus reklamai visuomenės informavimo priemonėse be šio žmogaus sutikimo. Todėl reiktų aiškintis, ar tai galima vadinti reklama ir ar gautas tėvų sutikimas viešinti nuotraukas internete“, – „Bendraukime“ atsiųstame atsakyme tikino Policijos departamento Komunikacijos skyriaus atstovai.  

Šiuo metu puslapis „Dovanojami šeimos nariai“ yra užblokuotas ir susisiekti su jo administratoriumi nepavyko.

Prekyba žmonėmis – kas gresia?  

Tas, kas šio straipsnio 1 dalyje numatytą veiką padarė dviem ar daugiau nukentėjusiems asmenims arba sukeldamas pavojų nukentėjusio asmens gyvybei, arba dalyvaudamas organizuotoje grupėje, arba žinodamas ar siekdamas, kad būtų paimtas nukentėjusio asmens organas, audinys ar ląstelės, arba būdamas valstybės tarnautojas ar viešojo administravimo funkcijas atliekantis asmuo ir vykdydamas įgaliojimus, baudžiamas laisvės atėmimu nuo ketverių iki dvylikos metų.  

Nukentėjęs nuo šiame straipsnyje numatytos veikos asmuo gali būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės už nusikalstamą veiką, kurią jis buvo priverstas tiesiogiai padaryti dėl jam padarytos šiame straipsnyje numatytos veikos. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.