Jaunas modelis ryžosi prabilti apie savo darbo tamsiąją pusę

5 valandą ryto prasidedanti alinanti darbo diena. Nuolat kamuojantis alkis ir saldžios pagundos. Griežtas mitybos ir sporto rėžimas. Akinantys šviestuvų mirksniai ant podiumo, nuo kurio neapskaičiavus žingsnių galima lengvai nugarmėti į žmonių minią.

 22-erių klaipėdietis Tomas Jurgelevičius ryžosi prabilti apie modelių darbo tamsiąją pusę.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 22-erių klaipėdietis Tomas Jurgelevičius ryžosi prabilti apie modelių darbo tamsiąją pusę.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 22-erių klaipėdietis Tomas Jurgelevičius ryžosi prabilti apie modelių darbo tamsiąją pusę.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 22-erių klaipėdietis Tomas Jurgelevičius ryžosi prabilti apie modelių darbo tamsiąją pusę.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 22-erių klaipėdietis Tomas Jurgelevičius ryžosi prabilti apie modelių darbo tamsiąją pusę.<br> P.Sadausko nuotr.
 22-erių klaipėdietis Tomas Jurgelevičius ryžosi prabilti apie modelių darbo tamsiąją pusę.<br> P.Sadausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 6, 2017, 4:22 PM, atnaujinta Aug 6, 2017, 6:40 PM

Taip 22-erių klaipėdietis Tomas Jurgelevičius ryžosi prabilti apie modelių darbo tamsiąją pusę. 

Tiesa, ši jo gyvenimo aistra nėra tokia bloga, kokia galėjo būti nupiešta pirmoje šios publikacijos pastraipoje. Tikrasis Tomo siekis – atskleisti, su kuo savo darbe susiduria modeliai bei ko nepasiekia paprastų žiūrovų akys. 

Dažnas modelį įsivaizduoja tarytum lėlę, tevilkinčią garsių dizainerių sukurtus drabužius. Tačiau po jais slypi asmenybės. 22-erių metų vaikinas šiais metais Klaipėdos universitete baigė krimsti politologijos mokslus ir domisi automobilių sportu.

Kokia bus jo ateitis? Kol kas Tomas į šį klausimą atsakyti nesiryžta. Tai parodys laikas. Jaunas klaipėdietis įsitikinęs, kad ieškant savo kelio, svarbu išbandyti visas sritis, keliančias susižavėjimą.

Viena tokių sferų Tomui – mada. Ji įtraukė jauną vaikiną į įtempą, šlovės, nuotykių ir grėsmių kupiną modelio gyvenimą.

Modelio darbas alina

„Renginiuose dažnai matote modelių pasirodymus, kurie tetrunka keletą minučių. Tačiau pasiruošimas jiems kartais tęsiasi visą dieną ar net ilgiau. 

Daugelis renginių vyksta Vilniuje. O aš gyvenu Klaipėdoje. Tenka keltis labai anksti ir vietoje būti jau 8 valandą ryto ir dirbti iki vėlyvo vakaro, jei projektas didelis – ir iki nakties“, - savo darbo užkulisius praskleidė Tomas.

Akli žingsniai

Jis pasakojo, kad užlipus ant podiumo šviestuvų nutviekstos akys neberegi, kur žengti toliau. Belieka pasikliauti atmintimi – per repeticijas jaunasis modelis preciziškai skaičiuoja žingsnius ir susidaro ėjimo planą. Jei to nedarytų – užgriūtų ant žmonių.

„Prieš pasirodydamas ant scenos, kartais jaučiu labai didelį stresą. Yra buvę, kad prieš išeidamas pradėdavau drebėti. Gerai, kad nereikia nieko kalbėti. Tenka susikaupti, atsiminti, kur ir kada eiti, kiek žingsnių padėti.

Apšvietimas akina, galvos į apačią nuleisti negalima, todėl nieko nematau. Per repeticija susiskaičiuoju žingsnius, kad nenukrisčiau. Kartą vos taip nenutiko“, - prisiminė jis, bet pasidžiaugė, kad rimtų bėdų ir sužeidimų pasirodymų metu kol kas nepatyrė.

Alkis negąsdina

Baisu, tačiau kreivi žingsniai ar nuopuoliai nuo podiumo – dar ne didžiausios modelių problemos. 

„Mano gyvenime atsirado griežta mityba ir sportas. Maistas man visada buvo malonumas. Bet dabar net nepamenu, kada paskutinį kartą valgiau picą.

Sunkiausia matyti, kaip prie manęs valgo įvairiausius pyragus ar kažką, o aš sėdžiu ir galvoju apie varškės pakelį, kurį valgysiu grįžęs namo. Juk jei paslysiu ir prisivalgysiu ko nereikia, kaltinsiu save, nes savaitės pabaigoje išvysiu prastus rezultatus“, - kalbėjo Tomas.

Tačiau paklaustas, ar alkis ir griežtas sporto režimas jo negąsdina, jaunas vaikinas patikino, kad yra nusibrėžęs ribas. 

„Aš maisto kiekio nesumažinau. Šiuo metu valgau daug vaisių, daržovių, kruopų, baltymų, neatsisakau pieno produktų, garuose keptos vištienos. Valgau tiek pat. Tiesiog maistas tapo sveikas“, - sakė jis.

Modelis pasakojo, kad norėdamas būti tvirtai užtikrintas dėl savo sveikatos, artimiausiu metu ketina kreiptis į mitybos specialistus. 

Modeliams – griežti reikalavimai?

Akivaizdu, kad mados pasaulis yra negailestingas. Čia reikalingi žmonės, traukiantys kitų akį. Kokie standartai taikomi modeliams?

„Žmogus turi būti aukštas. Pats mažiausias ūgis – nuo 1,80 cm. Apimtys vaikinams nėra griežtai nustatytos. Tiesa, liemuo turi būti lieknesnis. Svorio standarto niekas man nėra sakęs, nes kiekvieno kūnas yra individualus ir žmogus tiesiog turi atrodyti gerai. 

Be to, daug kas priklauso nuo aplinkybių. Ne visur yra reikalingas lieknas kūnas. Kartais labiau reikia veido ir ūgio. Būna, kitur svarbesnis tik ūgis“, - kalbėjo Tomas.

Pinigai – ne svarbiausi

Modelio darbą pasirinkusio klaipėdiečio tikinimu, nėra nustatyto ir tikslaus amžiaus cenzo. Anot jo, dažnai modeliai karjerą baigia tada, kai nebesulaukia pakankamai užsakymų.

Tiesa, vaikino darbas sparta taip pat kol kas nepasižymi. Per mėnesį – tik du ar trys kartai, kai tenka padirbėti. Tačiau taip yra todėl, nes jis, kaip pats sako, dar nespėjo įsibėgėti šioje srityje.
 
Įdomu ir tai, kad pingiai Tomui – ne svarbiausi. Modelis atskleidė, kad daugiausiai už darbą, trukusį dvi dienas, per kurias ne kartą žengė ant podiumo, dalyvavo fotosesijoje, yra gavęs 200 eurų.

„Šiuo metu tebegyvenu su tėvais, nes negaliu sau leisti išsilaikyti savęs, būsto. Man reikia įsivažiuoti“, - tikino Tomas.

Sunku rasti antrą pusę

Akivaizdu, kad dirbdamas modelio darbą vaikinas pademonstruoja ne tik dizainerių sukurtus rūbus, bet ir pats save – kūno linijas, ūgį, veidą. Vaizdas vilioja daugelį merginų. Bet pats modelis atvirauja, kad jam rasti antrą pusę – sunku. 

„Tai net sunkiau nei įprasta. Daugelio įsitikinimu, tokie kaip aš yra pasikėlę, šalti, uždari. Stengiuosi su visais, kas parašo, bendrauti šiltai, atsakyti į visus klausimus. Bet esu ne kartą girdėjęs, kad aš pasikėlęs. Todėl jei kas mane domina – pats rodau iniciatyvą. Kitu atveju, gyvenime liksiu vienas“, - savo patirtimi dalijosi jis.

Ragina rengtis patogiai

Asmeninės laimės ieškantis jaunasis modelis stengiasi visur jausti komfortą, todėl ir rengiasi ne pagal madą, o taip, kaip jam patogu. 

„Mano stilius – tai, kas man patinka ir patogu. Nežinau, ar galima tai pavadinti madingais rūbais. Bet kiti sako, kad taip, tai stilinga. Jie net klausia manęs, ką jiems derėtų rengtis. Nesu specialistas ir negaliu pasakyti, kaip ką derinti.

Aš nesu toks, kad pamatau kažką madingo ir bėgu tai įsigyti. Mintys gimsta galvoje – kai norisi, nueinu į parduotuvę ir nusiperku“, - apie tai, kaip renkasi rūbus, pasakojo jis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.