Uostamiesčio abiturientai pašiepė sostinę – kliuvo ir merui, ir taksistams

Kol griūvančio Gedimino pilies kalno nuošliaužų nepajėgiantys sustabdyti politikai jau metus sprendžia šį jiems painų ir kone neišsprendžiamą rebusą, šią bėdą Viešpaties padėjimu sutvarkė Klaipėdos „Žemynos“ gimnazijos mokiniai. 

 Uostamiesčio abiturientai pašiepė sostinės valdžią, kuri nesusitvarko su griūnančiu šalies simboliu.<br> Stopkadras
 Uostamiesčio abiturientai pašiepė sostinės valdžią, kuri nesusitvarko su griūnančiu šalies simboliu.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2017, 1:10 PM

Penktadienį uostamiesčio mokykloje vykusio kalėdinio renginio metu kliuvo visiems – atsainiems Vilniaus savivaldybės tarnautojams ir pinigų kalno tvarkymui nerandančiam merui Remigijui Šimašiui, rusišką muziką savo taksi automobiliuose leidžiantiems taksistams ir greitakalbiams vilniečiams, taip ir nesugebėjusiems paaiškinti dabarties Vilniuje atsidūrusiam kunigaikščiui Gediminui, kaip šiam patekti prie jo paties pastatytos pilies. 

4 B klasės moksleivių surengtame pasirodymo pradžioje Dievas prikėlė Gediminą iš numirusiųjų ir išmaniosiomis  technologijomis nusiuntė jį į Vilnių. 

Jame kunigaikštis sutiko praeivę ir mėgino paklausti kelio į pilį, tačiau naujajame amžiuje atsidūręs Lietuvos valdovas nesuprato vilnietės paaiškinimo. 

Taksistas Vadimas

Į pagalbą jam atskubėjo taksistas Vadimas, vežęs Gediminą grojant garsiai rusiškai muzikai. Jaunimas išjuokė iki absurdo juokingą situaciją – ne vienas yra susidūręs su tuo, kad įlipęs į taksi yra kone priverstas klausytis muzikos, dažnai – rusiškos.

O jei į tokią nepavydėtiną situaciją patektų Gediminas, Lietuvos Nepriklausomybės, didybės ir laisvės simbolis, lietuvių patriotinius jausmus iki šių laikų įžiebianti asmenybė? Žvelgiant į šiuos laikus, tai visai tikėtina.

Išlipęs iš Vadimo taksi ir išvydęs savo pilies kalną, kunigaikštis sukėlė tikrą skandalą. 

„Gediminas atėjo į savivaldybę, kur jo laukė jau tiesiog nuo scrolinimo feisbuke suplušusios sekretorės“, – atsainų Vilniaus savivaldybės tarnautojų elgesį kritikavo mokiniai. 

Kliuvo ir merui

Įžengęs į mero kabinetą, Gediminas kreipėsi į merą klausdamas, kur čia tas miesto griovėjas? 

Meras ir ėmė svaičioti kažką apie lietus, pinigų stygių, naujai tiesiamus kelius.

Gediminas klausėsi ir krapštė galvą mąstydamas, iš kur gauti pinigų. Ir jam pasisekė – Lukiškių aikštėje pro jį prabėgę banditai pametė dėžę šio „popierinio aukso“. 

Gediminas puolė atgal į savivaldybę, tačiau joje išgirdo mero ir Gedimino pilies direktorės pokalbį. 

„Nu pasiimk tu tuos dokumentus!“, – rėkia ant mero direktorė. 

„Nu duok man juos... Va, nėra!“, – išmetęs pluoštą dokumentų į viršų, rėžė meras. 

Lietuvą išgelbės tik Dievas

Šią sceną stebėjęs kunigaikštis galiausiai pasirodė ir pranešė, kad lėšų atsirado. Ir situacija kaipmat pasikeitė – direktorė ir meras, prieš tai kratęsi darbo, puolė kaip įmanydami vienas per kitą siūlytis įgyvendinti kalno tvarkymo projektą. 

Matydamas tokius valdininkų akibrokštus, kunigaikštis susikrovė pinigus ir išėjo laukan. Ir šis „popierinis auksas“ pateko į Dievo rankas, kuris galiausiai nusprendė pats imtis kalno tvarkymo. 

„Viešpaties padėjimu, vienas po kito ėmė dygti medžiai. Ir taip Gedimimo pilis liko stovėti kaip stovėjusi. Valio! Dievas ir vėl išgelbėjo Lietuvą“, – pasirodymo metu šiandieninę situaciją mūsų šalyje išjuokė mokiniai. 

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.