Pradinukui įveikiama užduotis parduotuvėje tapo sudėtingu rebusu

Į „Bendraukime“ kreipėsi skaitytoja Jūratė, pasimetusi matematikoje. Apsilankius kanceliarinių prekių parduotuvėje ir įsigijusi ten du sąsiuvinius ji pateko į kuriozinę situaciją.

Pirkėja sako nežinanti, kaip mokiniui išaiškinti, kad 6+6 ne visada būna 12.<br> Skaitytojos nuotr.
Pirkėja sako nežinanti, kaip mokiniui išaiškinti, kad 6+6 ne visada būna 12.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūratė

Jan 12, 2018, 11:59 AM

Moteris čekyje aptiko sunkiai išsprendžiamą rebusą, į kurį atsakymo niekaip negalėjo rasti, todėl nutarė pasidalinti juo su visais skaitytojais svarstydama, ar jie išspręstų tokį rebusą. 

„Jeigu jūs mokykloje 1 klasėje per matematikos pamokas išmokote, kad 6+6=12, tai kanceliarinių prekių parduotuvėje jums įrodys, kad jūs nemokate skaičiuoti. Kasos aparatas suskaičiuos ir gausis 13. 

Pirkau du sąsiuvinius po 1,06 euro. Paruošiau 2,12 euro. Pardavėja pasakė, kad turiu mokėti 2,13. 

Pasiteiravus, kaip gali būti, ji atsakė, kad taip rodo kasos kompiuteris. Su kompiuteriu nepasiginčysi. Primokėjau 1 centą.

Gyvenime dar ne tokių stebuklų matome, bet kaip mokinukams, kurie šitoje kanceliarinių prekių parduotuvėje perka sąsiuvinius ir pieštukus, paaiškinti, kad 6+6 ne visada bus 12?

***

„Officeday“ Rinkodaros skyriaus vadovė Baltijos šalims Viktorija Masaitytė komentavo, kad dėl minimos situacijos susisiekė su parduotuve. 

„Norėtume atsiprašyti klientės, kadangi ją aptarnavusi konsultantė dirba mūsų parduotuvėje vos kelias dienas ir nemokėjo rankiniu būdu pataisyti apskaitos programoje įsivėlusios klaidos. Žinoma, norime grąžinti klientei permoką ir kviečiame apsilankyti mūsų parduotuvėje jai patogiu metu“, – komentavo parduotuvės atstovė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.