Po Lino Kukuraičio fotosesijos papiktino kito politiko nuotraukos feisbuke 

Tęsiant ministro Lino Kukuraičio temą apie aukšto rango politikus, kurie išnaudoja netgi mirusius vaikus lankydami jų kapus ir pozuodami fotografams, o po to nuotraukas keldami į socialinius tinklus, darosi labai liūdna. 

Skaitytojas nesupranta, kodėl Antanas Vinkus viešoje erdvėje publikuoja nuotraukas su senoliais ar neįgaliais asmenimis.<br> Skaitytojo nuotr.
Skaitytojas nesupranta, kodėl Antanas Vinkus viešoje erdvėje publikuoja nuotraukas su senoliais ar neįgaliais asmenimis.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Linas

Feb 3, 2018, 1:14 PM

Na nejaugi mūsų rinkti politikai jau apskritai nužmogėjo? Pasidomėjau, ką gi ir kaip reklamuojasi kiti mūsų tautos išrinktieji ir dar labiau nuliūdau. 

Socialinio tinklo „Facebook“ asmeninėje Seimo nario Antano Vinkaus paskyroje platinama informacija mane pribloškė. 

Ten talpinamos nuotraukos su ligoniais, gulinčiais lovoje. Arba nuotraukos, kuriose Seimo narys pozuoja su mažamete negalią turinčia mergaite be galūnių. 

Jeigu Seimo narys gali tiems žmonėms padėti, tai gerbtina, bet kam tada pozuoti prieš kameras ir tai viešinti?

***

Seimo narys Antanas Vinkus komentavo, kad jis silpnesniems žmonėms dėmesį rodo iš geros valios ir norėdamas padėti.

„Mano amžiuje, einant 76 metus, reklamos nereikia. Aš augęs 10 asmenų šeimoje, esu labai jautrus žmonėms, ypatingai vyresnio amžiaus. Esu jautrus žmonėms su negalia, kurie kančia, patiria išgyvenimus. Mano misija padėti žmogui sumažinti jo skausmą, psichologinę įtampą. 

Lankausi įvairiose ligoninėse, intensyvios palatos skyriuose, globos namuose. Tai yra mano pašaukimas - padėti silpnesniems už save bent psichologiškai. Gydytoju dirbau 50 metų, galiu pasakyti, kad žodis gydo, žodis žeidžia. Žmones gydo ir žvilgsnis, rankos paglostymas. 

Aš visada prieinu prie ligonių, paglostau, palinkiu stiprybės. Žmonės patys tiesia man ranką ir maldauja ateiti. Ir visada ligonių atsiklausiu, ar galima įdėti jų nuotraukas į feisbuką, ar nieko prieš, jei parodysime juos žmonėms. 

Kol mes mesame sveiki ir galime, privalome rodyti gailestingumą kiekvienam ir rūpintis silpnaisiais. Gailestingumas yra pačio laimingiausio žmogaus bruožas. Būnu laimingas, kad galiu padėti kitiems.

Kaip Seimo narys finansiškai neįsipareigoju nė vienoje įstaigoje. Tačiau sužonojęs apie problemas informuoju atitinkamas ministerijas ir socialinius skyrius.

Tačiau kur galime, padedame. Kai lankiausi Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje, pavyko nupirkti priešpragulinę lovą. Apie tai buvo parašyta vietos laikraščiuose. 

Mergaitė, apie kurią rašė žmogus... Su jos tėvais tada susitikome, nes planavome organizuoti labdaros ir paramos fondą. Kuo galėjome, tuo prisidėjome, kad tėveliams palengvinti dalią. Kiek leidžia mano komeptencija ir žmogiškumas, mes jiems padėjome“, – komentavo Seimo narys A. Vinkus.

***

Situaciją pakomentuoti norėjo ir politiko padėjėja Elena Kuznecova, kuri pabrėžė, kad A. Vinkui nereikia jokios politinės reklamos. 

„Viešoje erdvėje dalinamės susitikimais dėl to, kad visuomenė žinotų ir matytų pagalbą, palaikymą ir jautrumą ligonių atžvilgiu. 

Palaikome su pacientais ilgalaikį kontaktą, nuolat bendraujame. Tikrai neateiname, nusifotografuojame ir išeiname. Mergaitės tėvai, apie kuriuos rašoma laiške, drąsiai patys atėjo su prašymu, mes iki šiol su jais palaikome ryšius, susitinkame. Visada paklausiame, kaip sekasi“, – sakė A. Vinkaus padėjėja E. Kuznecova.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.